- Autor: zuzi.svobi
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 800 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Šunka vepřová výběrová | 300 |
Šumavský Eidam 20% | 130 |
Galbani Mozzarella Light | 125 |
Mouka pšeničná celozrnná | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Česnek | 20 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, kajenský pepř, majoránka, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 6172 kJ
Bílkoviny (g): 148,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1029 kJ
Bílkoviny (g): 24.7, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Šunku, sýr a cukety nastrouháme na hrubo, mozzarellu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření podle chuti - majoránka, kmín.... Poté přidáme 3 stroužky utřeného česneku, na kostičky nakrájenou 1 cibuli, 3 vejce, 5 lžic celozrnné mouky smíchané s práškem do pečiva a vše promícháme. Rozlijeme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme zhruba 1,5 hodiny. Podávat můžeme s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.