TOPlist


Cuketový nákyp

  • Uživatelský recept
  • Autor: zuzi.svobi
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cuketa800
Vejce celé (syrové)165
Šunka vepřová výběrová300
Šumavský Eidam 20%130
Galbani Mozzarella Light125
Mouka pšeničná celozrnná50
Kypřící prášek do pečiva12
Česnek20
Cibule100

Energetická hodnota celkem: 6172 kJ

Bílkoviny (g): 148, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 98 SAFA (g): 29 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 1029 kJ

Bílkoviny (g): 24.7, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 16.3 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 1.7


Dochucovadla:

sůl, kajenský pepř, majoránka, drcený kmín

Postup přípravy

Šunku, sýr a cukety nastrouháme na hrubo, mozzarellu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření podle chuti - majoránka, kmín.... Poté přidáme 3 stroužky utřeného česneku, na kostičky nakrájenou 1 cibuli, 3 vejce, 5 lžic celozrnné mouky smíchané s práškem do pečiva a vše promícháme. Rozlijeme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme zhruba 1,5 hodiny. Podávat můžeme s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma