TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květáková polévka s mrkví

Zpět
  • Autor: Kasna
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)55
Květák150
Voda1000
Mrkev80
Cibule50
Jihočeské máslo 82%10

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek, vejce, petržel / pažitka

Energetická hodnota celkem: 1009 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 6, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 252 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme máslo na kterém zesklovatíme cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku pěkně obarví a restováním i výborně dochutí. Zalijeme vodou a promícháme, přidáme očištěný květák rozdělený na růžičky, dochutíme solí (pepřem, kořením) a vaříme doměkka (nerozvařit). Velké kusy květáku můžeme rozmačkat na menší. Můžeme přidat rozšlehané vejce - podle chuti. Polévku případně ještě dochutíme a podáváme dozdobenou čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Polévku nezahušťuji - hustotu lze regulovat poměrem zeleniny / vody. Zjednodušeně: máslo - 1 čajová lžička vrchovatá cibule - 1/2 velké, nebo 1 malá mrkev - 1 střední voda - 1l květák - 1/2

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři