- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 300 |
Rajčata | 150 |
Cibule | 15 |
Česnek | 3 |
Paprika žlutá | 120 |
Olej olivový | 15 |
Basic smetana ke šlehání 33% | 20 |
Ricotta Italy | 30 |
Vejce křepelčí | 18 |
Rajčata sušená v oleji | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření na americké brambory, petržel, bazalka
Energetická hodnota celkem: 1754 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 877 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cuketu očistíme, oloupeme a škrabkou z ní vytvoříme plátky podobné těstovinám tagliatelle. Dáme do cedníku, prosolíme a necháme vypotit přebytečnou vodu. Poté propláchneme a vymačkáme. Cibuli nasekáme na drobno, s ní i česnek a sušené rajče. Orestujeme v pánvi na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou menší žlutou papriku, podlijeme vodou a podusíme. Přidáme větší rajče, které rozkrojíme na půl a poté krájíme na "půlplátky". Též dusíme a redukujeme vodu. Přihodíme nasekanou bazalku a petržel. Pak přidáme ricottu rozmíchanou se smetanou, povaříme, přidáme cuketu, podusíme a můžeme podávat ozdobené křepelčím vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.