TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cuketové tagliatelle

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, koření na americké brambory, petržel, bazalka

Energetická hodnota celkem: 1754 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 9, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 877 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Cuketu očistíme, oloupeme a škrabkou z ní vytvoříme plátky podobné těstovinám tagliatelle. Dáme do cedníku, prosolíme a necháme vypotit přebytečnou vodu. Poté propláchneme a vymačkáme. Cibuli nasekáme na drobno, s ní i česnek a sušené rajče. Orestujeme v pánvi na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou menší žlutou papriku, podlijeme vodou a podusíme. Přidáme větší rajče, které rozkrojíme na půl a poté krájíme na "půlplátky". Též dusíme a redukujeme vodu. Přihodíme nasekanou bazalku a petržel. Pak přidáme ricottu rozmíchanou se smetanou, povaříme, přidáme cuketu, podusíme a můžeme podávat ozdobené křepelčím vajíčkem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři