TOPlist


Databáze potravin

Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 660 kJ
  • Bílkoviny: 13 g
  • Tuky: 11 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 3.9 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 2 g
  • Sůl: 0 g
Vejce jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, obsahují okolo 10 % tuků (zejména fosfolipidů) s příznivým složením mastných kyselin, obsah sacharidů je ve vejcích zanedbatelný. Dále jsou vejce bohatým zdrojem vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Vejce obsahují sice poměrně vysoké množství cholesterolu, ale přítomné fosfolipidy zmírňují jeho působení. Křepelčí vejce má téměř stejné složení jako vejce slepičí, platí to i pro obsah cholesterolu na 100 g. Mají však nižší hmotnost, proto je obsah všech živin v 1 kusu nižší.

Náhrada

Křepelčí vejce můžete pro zpestření jídelníčku občas konzumovat. Nahradit ho můžete běžnějším vejcem slepičím, které má téměř shodné složení.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma