- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 200 |
psyllium HUSK | 11 |
Struhanka | 10 |
Mouka kukuřičná | 30 |
Mrkev | 85 |
Česnek | 5 |
Cibule šalotka | 35 |
Olej slunečnicový | 12 |
Hamé kečup ostrý | 30 |
Sůl | 0.5 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 4 |
Sójový granulát Bona Vita (v suchém stavu) | 30 |
Lunter Tofu natural | 90 |
Dochucovadla:
soľ, rasca, suš.cesnak, čierne korenie
Energetická hodnota celkem: 2331 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 777 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 19.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Vo vode uvaríme zeleninový bujón v ktorom asi 5 minút povaríme sójový granulát. Na 4 g oleja osmažíme na drobno pokrájanú šalotku a cesnak a kečup. Pridáme precedený a odkvapkaný sójový granulát, vidličkou rozmačkané tofu, osolíme, okoreníme, pridáme kukuričnú múku a 1 PL psyllia a dobré spracujeme. Vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Vložíme na jemne olejom natretý plech, potrieme vrch fašírok zbytkom oleja a dáme piecť do rúry pri teplote 200°C. Asi po 10 minútach fašírky otočíme a ešte ich pečieme 5-10 minút.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.