TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celozrnný banánový chléb

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 80
  • STOB recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka, dle chuti přidáme sušené plody (rozinky, brusinky) nebo oříšky

Energetická hodnota celkem: 9599 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 106, Sacharidy (g): 294 SAFA (g): 51 Cukry (g): 115 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 480 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 14.7 SAFA (g): 2.6 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Banány si nakrájíme na kousky do misky a ponorným mixérem ovoce rozmixujeme do hladka, přidáme jablečné pyré, 2 lžíce jablečného džusu, vanilkový extrakt (nemusí být), řepkový olej a 1/2 lžičky prášku do pečiva, popřípadě chia semínka. Přes sítko ke směsi prosijeme mouku se lžící prášku do pečiva, lžičkou kuchyňské sody a špetkou soli a celou směs dobře rozmícháme. Na závěr přidáme dle chuti hrst rozinek/brusinek nebo nasekaných oříšků. Těsto přesuneme do chlebové formy, vyložené pečícím papírem nebo vymazané trochou řepkového oleje a pečeme v troubě cca 1 hod 10 min. Pokud byste chlebíček vyndali dřív, může se stát, že spadne a bude uvnitř působit nedopečeně.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 01. 2017 07:35
Už mám na tento chléb taky opravdovou chuť
15. 01. 2017 12:23
A mimoch. můžete těsto rozdělit i do formiček na muffiny. Porce je jeden cca 1 cm plátek, záleží na tom jak velkou budete mít formu. :-)
15. 01. 2017 12:19
Fila Byla: chléb je opravdu moc dobrý, je možné nahradit i 1/3 mouky namočenými jemnými vločkami. Peču ho tak na těch 200 stupňů o trochu více než hodinu. On nebude vysušený, díky banánu, takže se nemusíte bát nechat ho v troubě třeba 1 hod a 15 minut, uvidíte, jak se vám bude péct zezhora :) Když ho vyndáte příliš brzo, tak se uvnitř zdrcne..
15. 01. 2017 11:18
Tenhle taky vyzkouším, moji chlapi tomu ovoci moc nedávají šanci
12. 01. 2017 09:29
Hmmm, vypadá to lákavě :-).
12. 01. 2017 08:21
Recept vypadá lákavě :-) Prosím - jak velká je ta jedna porce, na kterou uvádíte energetickou hodnotu? A na kolik stupňů je potřeba péct? Moc často nepeču, tak se vždycky o tuto hodnotu zajímám. Díky.
11. 01. 2017 20:26
Vypadá pěkně.
11. 01. 2017 09:22
To vypadá zajímavě a bude asi chutnat skvěle.
10. 01. 2017 16:31
Dva plátky takového chleba s bílým jogurtem a parádní snídaně je na světě. :-)
09. 01. 2017 17:08
vypadá delikatesně
09. 01. 2017 12:05
mám podobný recept, je to moc dobrý moučník :-)
09. 01. 2017 03:39
Recept neznám, chléb si také peču svůj, ale tento mě opravdu zaujal - vyzkouším. :-) Díky a ukládám.

Naši partneři