- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Klobása moravská | 200 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 125 |
Brambory pozdní | 200 |
Olej slunečnicový | 20 |
Cibule | 80 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 1000 |
Houby sušené průměr | 15 |
Bujón průměr (hotový) | 1000 |
Dochucovadla:
soľ, rasca, červená paprika, čierne korenie
Energetická hodnota celkem: 7123 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 154,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 25
Energetická hodnota na 1 porci: 1187 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 25.7, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 4.2
Postup přípravy
na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme červenú papriku, premytú a pokrájanú kvasenú kapustu, namočenú sušené huby, zalejeme bujónom zeleninovým hotovým posolíme a okoreníme a varíme cca 45 minút. Do 1/2 vývaru pridáme uvarenú šošovicu a zemiaky. a do druhej polovice pokrájanú udenu klobásu.Povaríme ešte asi 5-10 minút a môžeme servírovať.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.