- Autor: martashi
 - Doba přípravy (min.): 2
 - Uživatelský recept
 - Porce: 100.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rybíz červený | 1000 | 
| Voda | 1000 | 
| Citronová šťáva | 200 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 1200 | 
Dochucovadla:
citronová kyselina, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 22480 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 11, 
                                                        Tuky (g): 0, 
                                                        Sacharidy (g): 1314,
                                                        SAFA (g): 0,
                                                        Cukry (g): 1248,
                                                        Vláknina (g): 47,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 225 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 13.1, SAFA (g): 0, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rybíz obereme ze stonků nasypeme do skleněné nádoby a zalijeme stejným množstvím studené vody, přidáme kyselinu citronovou, necháme 24 hodin , promícháme a počkáme až všechen rybíz vystoupá k hladině, zcedíme přes plátno a necháme důkladně vykapat. Do zcezené štávy přidáme cukr v množství 600g na 1litr, rybíz opět zalijeme stejným množstvím vody a kyseliny (citronové šťávy). Další den opět zcedíme a přidáme cukr. Přidáme do předešlé štávy a mícháme dokud se cukr nerozpustí (několikrát za den).Sléváme do čistých láhví vypláchnutých alkoholem(dezinfekce).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






