- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Extrudo cizrnová mouka | 100 | 
| Olej olivový | 10 | 
| Voda | 300 | 
| Parmezán 32% | 20 | 
Dochucovadla:
sůl, bylinky
Energetická hodnota celkem: 2041 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 26, 
                                                        Tuky (g): 20, 
                                                        Sacharidy (g): 50,
                                                        SAFA (g): 6,
                                                        Cukry (g): 2,
                                                        Vláknina (g): 11,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 510 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Množství odpovídá malé dortové formě o průměru 21 cm. Do mísy vlijeme studenou vodu a za stálého míchání postupně přisypeme mouku, důkladně rozmícháme, aby těsto neobsahovalo hrudky. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 6 hodin odležet. Do těsta přidáme sůl a olej, můžeme ochutit i bylinkami (tymiánem, rozmarýnem, oreganem apod.). Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem (těsto je hodně tekuté, mělo by být zhruba ve vrstvě 1 cm) a pečeme v předehřáté troubě na 240 °C cca 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Parmezán můžeme přidat rovnou do těsta nebo jím posypeme až hotový upečený koláč. Koláč lze ještě různě upravovat přidáním dalších ingrediencí - např. sušenými rajčaty, ančovičkami, tuňákem, libovolným druhem sýru apod.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









