TOPlist


Červená čočka na zelenině s candátem

  • STOB recept
  • Autor: afrais
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej řepkový20
Česnek15
Mrkev60
Petržel - kořen80
Pórek120
Cibule40
Čočka červená (v suchém stavu)180
Candát (syrový)300

Energetická hodnota celkem: 4771 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 119 SAFA (g): 3 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1590 kJ

Bílkoviny (g): 35.7, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39.7 SAFA (g): 1 Cukry (g): 4.7 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, nové koření, bobkový list, chilli

Postup přípravy

Dáme vařit propláchnutou červenou čočku (lze i jiný druh) spolu s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Nakrájíme cibuli na kostičky. Nastrouháme na delší tenké nudličky petržel a mrkev, pórek nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji cibuli, přidáme petržel a mrkev a po minutce i pórek. Nakonec přidáme nasekaný česnek. Osmahneme vše do změknutí. Nakonec smícháme s uvařenou čočkou, dosolíme a dokořeníme chilli podle chuti. V troubě upečeme narychlo na kapce oleje osolené a opepřené filety z candáta a podáváme. Dobrou chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 05. 2018 21:38

Hanuja

Vypadá tento recept moc chutně.

05. 10. 2017 19:29

bessi

Hmmm..vyzkouším

11. 03. 2017 15:16

martashi

To vypadá jedle, inspirace zaslouží dík. :O))

11. 03. 2017 11:53

Masa55

No to určitě vyzkouším.

11. 02. 2017 11:18

stastnababetka

tenhle recept mě zaujal, určitě zkusím

10. 02. 2017 09:27

Kumpi

Moc hezký recept. Určitě vyzkouším.

08. 02. 2017 19:06

IRENA73

Zajímavé a určitě výborné, vyzkouším

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma