- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Cibule | 70 |
Paprika červená | 80 |
Česnek | 3 |
Papričky chilli | 10 |
Žampiony | 100 |
Olej řepkový | 20 |
Uzený losos Lidl | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2890 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1445 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 33.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Červenou čočku předem namočíme na 2-4 hodiny. Česnek a cibuli pokrájíme na drobno, žampiony na plátky, papriku na kostičky, chilli na jemno. Na oleji orestujeme cibuli s čsnekem a čerstvě nadrceným pepřem. Až cibule zesklovatí, přidáme žampiony a zarestujeme, přidáme obě papriky a dále restujeme. Čočku slijeme a přidáme k zelenině, promícháme a necháme asi 5 minut prohřát - čočka lehce zežloutne a změkne ale není úplně rozvařená. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Nakonec do salátu vmícháme kousky uzeného lososa, necháme prohřát a podáváme - nejlépe s krajíčkem kváskového chleba. Pozn.: uzeného lososa můžeme nahradit porcí čerstvé ryby nebo uvařeným vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.