- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Extrudo čočková mouka | 75 | 
| Vepřová kýta (syrová) | 300 | 
| Vejce celé (syrové) | 50 | 
| Olej řepkový | 20 | 
| Mrkev | 300 | 
| Brokolice | 150 | 
| Celer bulva | 100 | 
| Cibule | 200 | 
| Kapusta růžičková | 150 | 
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka, muškátový oříšek, kmín, zázvor
Energetická hodnota celkem: 5857 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 115, 
                                                        Tuky (g): 54, 
                                                        Sacharidy (g): 116,
                                                        SAFA (g): 25,
                                                        Cukry (g): 47,
                                                        Vláknina (g): 36,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1464 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli, mrkev a celer očistíme, nakrájíme na větší kousky a orestujeme na řepkovém oleji, přidáme koření (zázvor, muškátový oříšek a mletý kmín). Po chvíli restování podlijeme vodou a trochou mléka a necháme vařit. Do takto připravené várky vložíme masové koule, které připravíme z mletého vepřového masa, vejce, čočkové mouky (35 g), soli, bílého pepře a muškátového oříšku. Celou směs dusíme cca 20 minut, zahustíme čočkovou mouku (cca 40 g) rozmíchanou ve zbylém mléce, přidáme růžičkovou kapustu, brokolici a ještě cca 10 minut dusíme. Dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou. Podáváme například s celozrnným pečivem nebo vařenými brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









