TOPlist


špízy z hovězího bramborovou kaší

  • Uživatelský recept
  • Autor: anform
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí roštěná (syrová)80
Cibule50
Paprika červená50
Brambory pozdní230
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)50
Máslo čerstvé nesolené2.5
Olej řepkový5
Salát hlávkový100

Energetická hodnota celkem: 1847 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 5 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř dle chuti

Postup přípravy

1) Připravíme salát – omyjeme, natrháme a necháme ho oschnout. 2) Hovězí líčka nakrájíme na kostky. 3) Nakrájíme na hrubo papriku a cibuli. 4) Z toho vytvoříme špízy, které lehce osolíme a necháme chvíli v chladu lehce odležet. 5) Mezitím si připravíme brambory – oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. 6) Do předehřáté trouby na 180° C vložíme odleželé špízy, které ještě lehce postříkáme olejem ve spreji. 7) Pečeme po dobu 6 až 8 minut. 8) Mezitím uděláme z uvařených brambor, mléka a másla kaši. 9) Kaši i maso servírujeme na talíř a obložíme listy salátu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

15. 01. 2019 20:40

nevzdavatse

Snad nebude hovězí tuhé, spíš bych ho ještě chvilku po opečení podusila, ale zní to lákavě. Díky za typ:-).

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma