TOPlist


Čočkanátky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Macatice
  • Porce: 9.20
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)55
Strouhanka100
Olej řepkový50
Čočka velkozrnná (v suchém stavu)200
Česnek15
Cibule300

Energetická hodnota celkem: 7044 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 218 SAFA (g): 7 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 39 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 766 kJ

Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 23.7 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 4.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, koření dle chuti,.

Postup přípravy

čočku si několik hodin předem namočíme, před vařením vyměníme vodu a vaříme 10 minut. Po uvaření lehce slijeme (asi lžíce nebo dvě vody mohou zůstat). Během vaření čočky oloupeme a najemno nakrájíme (nastrouháme, nadrtíme) tři cibule a tři stroužky česneku. Vmícháme do uvařené čočky spolu se solí a kořením dle chuti (majoránka, oregano, bazalka, tymián, kmín, peř... - co kdo má rád), přilijeme olej, přidáme vejce a strouhanku a důkladně uhněteme. Tvarujeme menší bochánky, které necháme asi 10 odležet.. Smažíme na pánvi v ropáleném oleji. 1 porce = 100 g (před smažením)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma