TOPlist


Pečený losos s brambory a zeleninou v jednom pekáčku

  • STOB recept
  • Autor: Karolína Fourová
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory rané300
Fazolové lusky mražené100
Rajčata cherry100
Česnek3
Flora Gold15
Losos průměr (syrový)280
Řecký jogurt bílý 0% (Milko)80
Hořčice dijonská5
Citronová šťáva50

Energetická hodnota celkem: 4218 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 60 SAFA (g): 12 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2109 kJ

Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 6 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, svazek čerstvé bazalky

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Očistíme brambory a v jemně osolené vodě je povaříme 10-12 minut, aby změkly. Na poslední dvě minuty přidáme do hrnce k bramborám také zelené fazolky a celé větvičky bazalky. Vše přemístíme do pekáčku, rovnoměrně rozmístíme a přidáme cherry rajčata a 3 lžičky Flora Gold. Omyjeme citrón, celý rozkrájíme na měsíčky, lehce zakapeme lososa a rozložíme všechny kousky mezi zeleninu. Lososa poté položíme na zeleninovou směs kůží navrch a pečeme v troubě, dokud není losos hotový. Podáváme s dipem smíchaným z řeckého jogurtu, dijonské hořčice, šťávy z poloviny citrónu, česneku a nasekané bazalky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (43 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 10. 2017 09:03

dolevina

lososa jíme

02. 10. 2017 15:51

malinovanada

lososa jsem zatím dělala jen s bylinkami, pošlu manžela na nákup a už se těším na oběd

26. 03. 2017 09:05

MaHelen

lososa peču většinou v alobalu lehce s olivovým olejem a bylinkami a je vždy výborný nikdy není vysušený

12. 03. 2017 15:52

DanaR

Už se těším, až recept vyzkouším, lososa mám ráda na všechny způsoby.

12. 03. 2017 15:52

DanaR

Už se těším, až recept vyzkouším, lososa mám ráda na všechny způsoby.

12. 03. 2017 07:07

MaHelen

Losos se povedl doporučuji všem

10. 03. 2017 23:24

dylen

recept zkusím,vypadá to dobře

10. 03. 2017 19:43

janavlaskova

To vypadá dobře, vyzkouším :D

10. 03. 2017 13:31

karolinafourova

Doporučuju použít brambory Grenaille, takové ty "korálky" :-) Jinak nakrájejte menší brambory alespoň na čtvrtky :)

10. 03. 2017 11:16

Vercini

Parádní oběd na sobotu :-)

10. 03. 2017 09:38

ivkapeva

Zajímavý recept, určitě vyzkouším

09. 03. 2017 14:27

Slonik71

Také mám lososa moc ráda a v sobotu dojede návštěva tak už vím co jím uvařím

09. 03. 2017 12:22

MaHelen

Tak to vypadá velice lákavě pokusím se o víkendu připravit tuto pochoutku celé rodině

09. 03. 2017 11:28

Fila Byla

Stejně jako ajanka - bez fazolek a s jiným druhem zeleninky :-)

07. 03. 2017 22:32

Hanuja

Lososa mám moc ráda. Recept určitě vyzkouším.

07. 03. 2017 11:15

dagmarhruska

Mnam, vypadá to dobre, jídlo z jednoho pekácku mám ráda. Dekuji za recept:-)

07. 03. 2017 06:46

ajanka

Vynechám fazolky, jinak vše ostatní můžu, určitě stojí za vyzkoušení :-).

06. 03. 2017 23:52

sifaka

Luxus, vyzkouším.

06. 03. 2017 22:51

masten

Lososa mám ráda, recept se mi líbí, vyzkouším a už se těším.

06. 03. 2017 21:18

LuckaN78

lososa kupuji jen výjmečně, víceméně kvůli ceně, ale asi někdy vyzkouším

06. 03. 2017 19:46

ifucikova

Lososa dělám docela často, určitě vyzkouším :-)

06. 03. 2017 18:58

ina49

Lososa mám ráda ,recept vyzkouším.

06. 03. 2017 18:34

hajekrad

Lososa dělám často, škoda jen, že je tak drahý.

06. 03. 2017 17:47

janca7

Tahle jídla "v jednom pekáčku" miluju - připraví se, strčí do trouby a je hotovo. Díky za inspiraci, lososa jsem právě dneska koupila. Jenom ho před pečením zbavím kůže - ne jenom proto, že je to zdravější, ale já na rybě kůži nesnáším...

06. 03. 2017 12:44

madridacka

Víkend to jistí :-)

06. 03. 2017 11:46

Zatvik

Fazolové lusky mám už nějakou dobu v mrazáku a ještě jsem se neodhodlala z nich něco připravit - jako malá jsem je nesnášela, ale snad je nejvyšší čas to překonat. Tenhle recept mě k tomu konečně dokopal, takže dnes koupím lososa a bude se kuchtit :)

06. 03. 2017 11:44

evinka49

Lososa dělám velmi často,tento recept vyzkouším :-))

06. 03. 2017 09:47

martashi

Vypadá to dobře, jedu pro lososa :-))

06. 03. 2017 08:00

babicka Eva

Lososa mám moc ráda, je to bezva recept.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma