TOPlist


Svíčková omáčka z jogurtu

  • Uživatelský recept
  • Autor: Macatice
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Klasik bílý jogurt (Olma)150
Zeleninová směs pod svíčkovou mražená450
Voda475
Cibule250
Ocet25
Cukr bílý (řepný, třtinový)33

Energetická hodnota celkem: 2315 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 107 SAFA (g): 3 Cukry (g): 67 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 579 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 26.8 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 16.8 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Koření na svíčkovou - nové koření, bobkový list, pepř celý..., sůl

Postup přípravy

Pytel mražené zeleniny pod svíčkovou plus dvě větší nahrubo nakrájené cibule vaříme do měkka ve 250 ml vody a 250 ml láku z okurek spolu s přidaným kořením a dochucovadly. Ingredience v receptu jsou pro lák odhadem - množství cukru pochopitelně závisí na tom, jestli máte lák slazený nebo se sladidly, případně kolik si ami nakombiujete octa, vody a cukru. Tekutiny by nemělo být příliš, zelenina by měla být zčásti nad hladinou. V papiňáku vařím 20 minut. Po uvaření vyndejte bobkové listy a kuličky koření, které se vám podaří vybrat. Rozmixujte tyčovým mixerem. Pžidejte jeden malý polotučný jogurt znovu důkladně rozmixujte. Po přidání jogurtu už nevařte! omáčku není třeba zahušťovat, pokud jste nedali moc vody, je hustá dostatečně. Na závěr možno duchutit podle vastních preferencí. Jeden 450 g pytel zeleniny je na 4-5 porcí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma