TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Nádivka s olejem ze starého pečiva

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 17.00

Ingredience

Dochucovadla:

Bylinky - bazalka, majoránka, dobromysl, pažitka, cibulová nať... V případě potřeby sůl, přípů sojová omáčka.

Energetická hodnota celkem: 17183 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 157, Sacharidy (g): 523, SAFA (g): 41, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1011 kJ

Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 9.2, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

15 starých tvrdých housek nakrájíme do velkého hrnce na kousky o velikosti asi 3 cm a zalijeme litrem mléka. Přidáme podle chuti sůl a koření (já používám bazalu, oregano, majoránku a trochu sojové omáčky). Necháme několik nasáknout, ažc pečivo změkne. V případě potřeby trochu udusáme, abykousky pečiva byly pod hladinou. Trochu prohněteme (zkrátka do toho párkrát hrábnu rukou pro kontrolu, že v tom nezůstal nějaký velký nerozmočený kus), Přidáme tři vejce a 80 g řepkového leje. Zamícháme. V případě potřeby zahustíme dětskou krupuičkou (možno i jiým zahušťovadlem - luštěninovou moukou, strouhankou, ovesnými vločkami) - hmota by na lžíci měla držet "do vrchu". Zapékací mísu zevnitř slabě potřeme olejem a pečeme v mikrovlnce cca 20 minut. Uvedené množství bude nejspíš na dvě mísy. Po upečení vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Dá se jíst studená s chlebem, místo sekané, jako příloha k masu... 1 porce = 100 g po vychladnutí. Obecně na nádivku používám zbytky veškerého ztvrdlého pečiva, nevadí ani sladké loupáky. Dá se použít i ztvrdlý chléb - ten je nutné nejdříve namočit do mísy s vlažnou vodou a zatížit, aby se nevynořoval. Chlém po nasáknutí změkne a dá se rozdrolit, u extra velkých kusů se musejí povrchové změklé vrstvy odlupovat postupně a bytek znovu ponořit.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři