- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 500 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Ovesné vločky jemné s vlákninou Emco | 75 |
Cukr třtinový hnědý | 50 |
Dochucovadla:
Sůl
Energetická hodnota celkem: 8779 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 314,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2195 kJ
Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 78.5, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 24.8, Vláknina (g): 14.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ovesné vločky namočíme do mléka, přidáme vařenou cizrnu rozmixujeme do hladka, přidáme špaldovou mouku, špetku soli, cukr, žloutky a nakonec přimícháme sníh z bílků. Smažíme na pánvi s troškou oleje rozetřenou mašlovačkou. Podáváme s tvarohem , povidly, prostě tak jak máme rádi
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.