TOPlist


Domácí celozrnné krekry

  • Uživatelský recept
  • Autor: Margharetka
  • Porce: 36.00
  • Doba přípravy (min.): 75

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná192
Mouka pšeničná hladká126
Mouka rýžová72
Cukr třtinový hnědý10
Olej olivový18
Pilos kysané podmáslí250

Energetická hodnota celkem: 6972 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 297 SAFA (g): 5 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 194 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 8.3 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 0.7 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, různá semínka , lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

Síchejte všechny mouky s cukrem, práškem do pečiva a solí. Udělejte uprostřed důlek a vlijte olivový olej a pomáslí. Vypracujte těsto, Mělo by být měké, nelepivé. Pokud by bylo přílisš suché, můžete přidat více podmáslí. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na 1 hodinu, nebo přes noc. Předehřejte si troubu na 175 °C. Plech si vyložte pečícím papírem. Těsto si rozdělte na třetiny. Vál si lehce poprašte rýžovou moukou, pomocí válečku vyválejte těsto cca 2 mm tlusté. Těsto pokapejte olivovým olejem a posypte směsí semínek a solí. Pomocí válečku semínka zapracujte do povrchu těsta. Vykrajujte stejně velké trojúhelníčky, nebo čtverečky, nebo cokoliv podle své fantazie. Přeneste je na plech. Pečte 18–23 minut do zlatova. Nechte vychladnout a skladujte v uzavřené nádobě. Krekry jsou výborné s lučinou s čerstvou pažitkou a ředkvičkami. Nebojte se je použít na jakoukoliv jinou vaší oblíbenou pomazánku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma