TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí celozrnné krekry

Zpět
  • Autor: Margharetka
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 36.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, různá semínka , lžička prášku do pečiva

Energetická hodnota celkem: 6972 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 297, SAFA (g): 5, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 194 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Síchejte všechny mouky s cukrem, práškem do pečiva a solí. Udělejte uprostřed důlek a vlijte olivový olej a pomáslí. Vypracujte těsto, Mělo by být měké, nelepivé. Pokud by bylo přílisš suché, můžete přidat více podmáslí. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na 1 hodinu, nebo přes noc. Předehřejte si troubu na 175 °C. Plech si vyložte pečícím papírem. Těsto si rozdělte na třetiny. Vál si lehce poprašte rýžovou moukou, pomocí válečku vyválejte těsto cca 2 mm tlusté. Těsto pokapejte olivovým olejem a posypte směsí semínek a solí. Pomocí válečku semínka zapracujte do povrchu těsta. Vykrajujte stejně velké trojúhelníčky, nebo čtverečky, nebo cokoliv podle své fantazie. Přeneste je na plech. Pečte 18–23 minut do zlatova. Nechte vychladnout a skladujte v uzavřené nádobě. Krekry jsou výborné s lučinou s čerstvou pažitkou a ředkvičkami. Nebojte se je použít na jakoukoliv jinou vaší oblíbenou pomazánku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři