TOPlist


Databáze potravin

Mouka rýžová

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1520 kJ
  • Bílkoviny: 8.5 g
  • Tuky: 1.5 g
  • Sacharidy: 78 g
  • SAFA: 0.3 g
  • Cukry: 1.2 g
  • Vláknina: 0.5 g
  • Sůl: 0 g
Rýžová mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Rýžová mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nelze ji však využít pro přípravu klasického pečiva, používá se spíše pro zahušťování polévek a omáček a pro přípravu palačinek, nepečených dezertů apod. Lze ji také využít ve směsi s moukou pšeničnou pro pečení. Mouka je bohatým zdrojem energie, nevýhodou je také vysoký glykemický index, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.

Náhrada

Používejte raději celozrnnou mouku, například žitnou nebo ječnou, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma