TOPlist


Žampionová omáčka z jogurtu

  • Uživatelský recept
  • Autor: Macatice
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda180
Žampiony250
Worcester10
Sójová omáčka10
Olej řepkový10
Ocet20
Klasik bílý jogurt (Olma)150
Cukr bílý (řepný, třtinový)25
Cibule300

Energetická hodnota celkem: 2043 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 68 SAFA (g): 4 Cukry (g): 52 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 1 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl,, kmín, koření úpodle chuti

Postup přípravy

Dvě velké nahrubo nakrájené cibule dáme na lžíčce oleje osmahnout do sklovata, přidáme nakrájené žampiony, sůl, kmín a další koření a dochucovadla podle chuti, ještě necháme chvilku osmahnout, zalijeme 200 ml láku z okurek, příadně přidáme ještě trochu vody, a vaříme do měkka. Ty. Ingredience v receptu jsou pro lák odhadem - množství cukru pochopitelně závisí na tom, jestli máte lák slazený nebo se sladidly, případně kolik si ami nakombiujete octa, vody a cukru. Pokud nechcete omáčku skladkokyselou, ale jen slanou, vařte jen se samotnou vodou místo láku, cukru a octa.Tekutiny by nemělo být příliš, obsah by měla být malinko nad hladinou, ne hladina nad ním. V papiňáku vařím 20 minut. Po uvaření rozmixujte tyčovým mixerem. Přidejte jeden malý polotučný jogurt znovu důkladně rozmixujte. Po přidání jogurtu už nevařte! Omáčku není třeba zahušťovat, pokud jste nedali moc vody, je hustá dostatečně. Na závěr možno duchutit podle vastních preferencí. Uvedené množství je na 4 porce po cca 500 kJ.s poměrně vysokým obsahem vlákniny 2.7 g.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma