TOPlist


Celerový Waldorf salát s řeckým jogurtem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej řepkový6
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)280
Celer bulva200
Jablko200
Polníček80
Řecký jogurt bílý 0% (Milko)140
Vlašské ořechy (nesolené)60
Hrozny120
Cibule40

Energetická hodnota celkem: 4625 kJ

Bílkoviny (g): 95, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 71 SAFA (g): 8 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1156 kJ

Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 17.8 SAFA (g): 2 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, citrónová šťáva

Postup přípravy

Kuřecí prso omyjeme a ochutíme solí a pepřem, opečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Celer a jablko očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, rozkrojené hroznové víno a nasekané ořechy. Řecký jogurt ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a vmícháme do salátu. Nakonec přidáme listový salát, například polníček nebo rukolu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

20. 09. 2017 21:24

poradna

je to lákavé

29. 07. 2017 22:39

Yogii

Waldorf taky připravuji jen v jednodušší variantě z celeru, jablka, jogurtu a ořechů. Vyzkouším i tento.

26. 07. 2017 19:36

plchovam

Salát Waldorf dělávám z vařeného celeru a bez hroznového vína a polníčku, většinou jako přílohu k rybě. Vyzkouším i tuto verzi.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma