TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Aurinath

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 11 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5454
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Aurinath

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Boj začíná, aneb moje cesta za vysněnou postavou...

26. 03. 2014

Všem Vám přeju krásný den a děkuji, že si tento blog čtete.

Od dnešního dne se dávám do boje se svým životním stylem, s pohodlností, leností a se svými tukovými polštáři.

Suma sumárum:

Měřím: 164 cm

Vážím: 68,5 kg

BMI: 25.6 = nadváha

CÍLOVÁ VÁHA: 59 kg

Chci shodit 9,5 kg. Dávám si na to 3 měsíce. Konec hubnutí a začátek udržovacího procesu plánuji na 30.6.2014

Chci mít v den svých 26. narozenin 2.6.2014 62 kg.

Rozhodla jsem se, že se postupně dám na BIO stravu a budu se snažit získat většinu potravin buď z vlastní zahrádky nebo z nejbližších farmářských trhů a z obchůdků se zdravou výživou.

Už jsem začala a postupně vybavuji spolešnou špajz vhodnými, zdravými a celozrnnými věcmi.

Nejde pouze o hubnutí. Jedná se o změnu do budoucna.

Je to sice dražší než ty chemikálie všude jinde, ale radši si připlatím za to, že budu do svého i přítelova těla dodávat kvalitní a ničím nezamořené a nenapuštěné věci.

Pokud máte někdo tip na farmářské trhy v Praze nebo v Příbrami - dejte vědět.

Co se těla týče. Osobně si stanovuji plán cvičení:30 minut denně JILL nebo jiné DVD se cvičením, navíc 3 x týdně 30 minut na orbitreku a 1x týdně jógu.

Musím zapracovat na:

1) dodržování sebekoučinku

2) jídle večer - moje největší jídlo dne, pak je mi těžko, nemůžu spát a všechno se mi ukládá do tuků (večeře o hovězím steaku, hranolkách šopáku a pepřovosmetanové omáčce asi mluví za vše - ne pořád, ale stane se to..) = zapracovat na stravě večer - saláty, maso dušené, vařené bez tuku, tvarohy nízkotučné apod.

3) zkratovém jezení - když jsem ve stresu a nebo když mě někdo naštve, zklame apod.

= vytvořit si plán na zvládání těchto situací

4) lenosti = donuti se ke cvičení a to v každém případě (výjimka je těžká nemoc) motivačními fotografiemi, pouštět si videa ze svého nejhoršího období - 86 kg a podpořit se k tomu, abych to nevzdávala, když už jsem tak daleko

5) nudě - jím, když se nudím = zabezpečit si program na tyto chvíle (cvičení, vaření, hledání zdravých receptů, vytváření zdravých receptů, plánování si týdne a jídel apod.)

6) pohybu v každodenním rutinním životě = chodit po schodech vždy, když to bude možné, vystoupit o zastávku dříve a zbytek dojít pěšky apod.

7) tucích a cukrech

= pouze oliv. olej nebo řepkový

= cukr pouze přírodní třtinový nebo stévie - žádný bílý a chemikálie

 

Postupně tento seznam budu doplňovat a upravovat.

Věřím, že až se 30.6.2014 otočím zpět, uvidím za sebou pernou, ale skvělou cestu za změnou životního stylu a za změnou sebe sama.

Vím, že se chybám a prohřeškům úplně nevyhnu a byla bych bláhová, kdybych tomu věřila, ale věřím, že jich bude minimum.

Motivační fotografie spolu s jídly a důkazy o cvičení budu dávat do fotogalerie "BOJ O NOVÝ ŽIVOTNÍ STYL A NOVÉ TĚLO."

 

Držte mi palce = " Krasojízda začíná." :)

 

P.S.: Pokud by jste do toho chtěl jít někdo se mnou, budu VELICE ráda a popravdě bych potřebovala nějakého/nějaké parťáky, abychom se vzájemně povzbuzovali, nenechali padnout apod. Netrvám na tom, že musíte jíst všechno jenom BIO...to je moje volba, ale spíš to cvičení, podpora, jídlo jako takové apod. Tak co? Jdete do toho se mnou?

 

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 03. 2014 23:34
Máš to krásně vysněné a věřím že to všechno dodržíš.Stejné datum narozenin má moje vnučka.Tak držím palce :-)
28. 03. 2014 08:35
co dodat, máš to krásně naplánované, rozvržené, tak držím pěsti, aby se vše dařilo jak má :-)
28. 03. 2014 08:31
27.3.2014 - splněno 7 bodů ze 7 :)) počáteční euforie :D
27. 03. 2014 11:03
Jste mě úplně dojali. Mám radost, že mě budete hlídat. :)
S Jill určitě řestávat nebudu. Mám za sebou první den Krasojízdy a zvládla jsem to - všechno ! :)) Doufám, že mi vůle a elán zůstanou po zbytek života :)) Je mi fajn. Cítím se skvěle a lehce. Včera jsem si dala pořádně do těla, kdy jsem si na orbitreku představovala svoje stehna v plavkách a to, že vlastně jedu maratón a postupně lidé odpoadávají a já pořád zůstávám až do konce. Díky téhle hře jsem si zašlapala 35 minut a ani jsem nepostřehla jak to rychle uteklo. Nicméně v momentě, kdy jsem chtěla slézt z toho oře, tak jsem zavrávorala jako bridget jones, ale nakonec jsem to, narozdíl od ní, ustála...:)) Krásný den! :)
27. 03. 2014 10:55
Držím pěsti, ať jde vše podle plánu. :-))
27. 03. 2014 09:53
Držím ti palečky, máš to moc hezky naplánované :-) Ať se ti daří :-)
27. 03. 2014 08:33
...no budu Tě sledovat a jsem zvědavá, jak si povedeš!
27. 03. 2014 08:26
Ahoj Niki moc pěkně sis to naplánovala a já tě budu sledovat jak to dodržuješ :-) S Jill určitě nepolevuj - já také nepolevuji. Včera jsem si k tomu přidala i rotoped, jelikož to dolů moc nešlo, tak snad teď to půjde. Jinak když jsem si to pročítala tak v podstatě máme stejné cíle ... tak snad se ti to vše povede budu tě očkem sledovat :)
27. 03. 2014 08:21
Máš to tu pekne spísané. Prajem Ti nech ti to vyjde.
26. 03. 2014 21:39
Ahojky:-) Tak momentalne mam stejne miry! Vysku, vahu i cilovou vahu:-) Ted jsem mela delsi pauzu, ryma, kasel, kasel, ryma...ted doufam, ze pomalu lepsi. Jeste par dni cvicit nebudu, tak bych se mohla na zacatku vic soustredit na jidlo. Jinak vlastni zeleninka, uz mam od babicky listovy salat a zasadila jsem redkvicky a rukolu. Uz se moc tesim:-)
26. 03. 2014 19:01
Budu Vám moc fandit, aby vše šlo podle představ. Každému vyhovuje něco jiného - takže pokud zabírá jen přísnost - tak klidně do toho:-) Na podzim jsme radily, ať si to plánujete krůček po krůčku - tzn. že až si to vžijete, přidejte další - to už jste asi zvládla, takže proč ne všechno najednou:-) Držím pěsti.
26. 03. 2014 14:52
Paráda! Začínáme zhruba na stejné váze a hlavně se stejným cílem. Obdivuji tvé odhodlání jíst vše BIO. Jsem pro doma pěstované potraviny a ty zakoupené na trzích, ale v obchodech mi BIO přijde jako nálepka, která jen zvyšuje cenu, ale tak úplně košér potraviny stejně nejsou. Držím palce!
26. 03. 2014 14:25
Jiřák je středa - pátek - sobota, Náplavka jen sobota, ale prodejci se tam střídají dle rozpisu na stránkách
http://www.farmarsketrziste.cz/
26. 03. 2014 14:21
Ahoj, hezky rozplánované, ale taky se trošku bojím toho, jestli to není moc striktní. Vařit a krabičkovat si jídlo do práce a chodit cvičit je úkol zvladatelný a snad i dlouhodobě udržitelný, nicméně bych se nebála masa lehce osmahnutého na oliváči, myslím že vařené ve vodě bych dlouho nevydržela...s večerním jídlem to mám podobně, jak chodím do práce tak s tím furt bojuji, a to mám de facto největší porci na oběd. Ale večer mám tendenci furt něco zobat, okurka s tvarohem je to poslední na co mám po náročném dni chuť :-)

K tomu cvičení bych se potřebovala taky odhodlat, já mám ale problém s tím, že skutečně dobře si zacvičím, jenom když mám chuť a náladu. Jakmile mám vyplňovat nějakou tabulku, tak je to vopruz a kolikrát se mi stalo, že jsem cvičila i 2-3 jill po sobě, protože jsem nestíhala. Tabulka je fajn, protože tě nutí každý den něco dělat. Jakmile ale celou vyplníš, tak musíš začít nanovo s něčím dalším.
S farmářskými trhům v Praze: každý pátek na JIřího z Poděbrad(nicméně dnes je středa a ty stánky tam jsou otevřené i dnes, tak nevím) a pak v sobotu na náplavce.
26. 03. 2014 14:18
Koukám, mám tam chyby - Toulcův dvůr
26. 03. 2014 14:17
Už se to to dlouho zajímám, jen 100% při velké rodině nějak nejsem schopná realizovat, ale zas si říkám, že každé odlehčení od chemie je dobré ;-)
26. 03. 2014 14:12
HankaCH: woow, děkuji :)) Moc jsi mi pomohla.
26. 03. 2014 14:11
Máš to krásně sesumírované, tak ať se ti postupně podaří všechny ty plány splnit.
A k Bio: moc doporučuji Biokuchařku i Bioabecedář - H. Zemanové, je to fajn počtení, nejen recepty, ale co prospívá a ten abecedář je vlastně takové encyklopedie zdravých potravin. Farmářské trhy v Praze jsou dobré na Jiřáku nebo na Náplavce (termíny i prodejce najdeš na netu) Holešovická tržnice má zeleninový trh stále, ale z toho jsem trochu rozpačitá ... JInak v Toucově dvoře je bioobchod a vlastně je to takvé bio a eko centrum v Praze. Moc dobře se nakupuje a inspiruje v kavárně a obchodě Bio zahrada u Míráku. Na farmářské obchody a trhy mrkni zde http://www.scuk.cz/podniky/?typ=farmy&oblast=vse&poradi=navstevy
26. 03. 2014 14:02
Moc Vám děkuji za podporu i názory a rady. Všech si velmi vážím :). Bohužel na sebe přísná být musím, protože to jinak flákám a když mám jasně stanovené, za čím jdu, tak se mi to lépe drží. Veselinek: rozplánované to mám po kilíčku v diáři - týden, co týden :)
26. 03. 2014 13:30
Já myslím, že si na sebe moc přísná a bude Tě to přísné dodržování stresovat. Já jsem si taky vždycky všechno naplánovala a pak jsem byla zklamaná, že to nedokážu plnit do puntíku. Pořád jsem byla jak na houpačce. Chvíli přísná dieta a nucené cvičení, pak jsem to nezvládla a na všechno zas kašlala. Výsledek žádný, jen stres a špatná nálada. Pak jsem si řekla, že tomu nechám volný průběh. Vyloučila jsem sladkosti a nezdravé jídlo. Šlo to pomaleji, než při hladovění, ale trvale. Chce to dát tělu čas a nestresovat se, že to nejde zas tak rychle a začnou se dít zázraky :-) Cvičení na různých strojích jsem vzdala úplně, prostě mě to nebaví! Začala jsem makat na zahradě a ještě je za mnou vidět spousta práce :-) Tu zahrádku Ti chválím a je to vážně makačka, než si něco vypěstuješ. Každý den hodinku na zahradě a máš přírodní posilovnu :-) Já jsem se do toho úplně zbláznila a pěstuju si i bylinky na čajíčky a ještě z toho mám radost :-) Cvičení je určitě dobrá věc, ale když se do toho budeš nutit, tak to dlouho nevydržíš a budeš z toho zklamaná. To je můj názor, nechci tě nějak odrazovat, ale měj se ráda a nebuď na sebe tak moc přísná! :-)
26. 03. 2014 13:10
Hm, přeju Ti, ať Ti to vyjde. Ještě bych to rozpracoval na úplně co nejkonkrétnější úkolíčky, přesně pojmenované a dodržené.
Jsi na sebe ( podle mě, ale tím se rozhodně neřiď ) moc přísná........ .
Já mám o 40 kilo víc, tak se přidat s tím hopsáním nemůžu. Ale s ostatním ano.
Budu se k tomuto Tvému komplexnímu návodu vracet. Nech to prosím otevřené.
26. 03. 2014 12:42
No všechno to takhle na papíře vypadá krásně, předpisově...ale obávám se že pro mě by to nebylo, že bych se trápila a velmi rychle to přestala držet. Na cvičení nad sebou teda taky potřebuju bič, tam to chápu - jsou dny, kdy se mi faaakt nechce nic dělat :-) Ale i tak to nemám takhle rozplánované, jediné co mě donutí je 30ti denní výzvy, ty pak držím poctivě, ale ostatní cvičení mám nárazově - je hezky, jdeme na celodenní výlet, či na kolo, je ošklivě - jdem do posilky nebo do bazénu, nebo na pinčes....a nebo prostě nikam :-)
Ale u toho jídla - taky jsem na slané, steak je zdravý a hranolky holt jen zobnu 3 od přítele a sama si dám salát :-) U fornetů (chápu Tvou lásku k nim, taky mě zasáhla:-)) jsem si v posledním roce jen dvakrát povolila po 3 kouscích(schváleno sebekoučem), ale zodpovědět si otázku jestli mi to za to stojí, mě vždycky od nákupu odradí.
A co jsem tím vlastně chtěla říct? Bacha ať na sebe nejsi moc tvrdá, pak se rychlejš sklouzne k původním návykům. Přeji hodně sil a ať se Ti daří :-)
26. 03. 2014 11:33
Neboj, to vyjde. V hlavě to máš srovnané, zdá se, že si i pevně rozhodnutá a s podporou můžeš počítat od nás všech. Takže dej se do toho. Držím palce a přeji čipernou želvičku. :-))
26. 03. 2014 10:54
Tak ať se ti daří.Máš to tu hezky sepsané,tak když na tebe padne depka,máš kam mrknout,abys věděla o co se snažíš :-)!
26. 03. 2014 10:52
Mijuu: To mám radost, že se přidáš. U mně to ani není tak čokoláda jako spíš tučná jídla - hranolky, kuře smažené, fornetti (malé listové šátečky s náplní), houska, chipsy, buchty a linecká tartaletka - s tukovým krémem a jahodami - polité želatinou. Čokolády jsem se zbavila už v té první fázi, kdy jsem za 2 roky shodila 17 kg.
Snažím se těmto jídlům vyhýbat, ale moje silná vůle se zeslabí kdykoliv jsem v nadměrném stresu nebo naštvaná či ublížená.
Martin-hh: Děkuji za tip, určitě mi to v mém pohledu na budoucí život velmi pomůže. :)
janca7: Děkuji moc za podporu. Věřím si. Jedná se přeci o zlepšení kvality života. :))
26. 03. 2014 10:38
Jj, máš to v hlavě i "na papíře" dobře srovnané, určitě to zvládneš (zvlášť když jsi to zvládla už z těch 86 kg). Držím ti palce a možná to ber tak, jak naznačuje Martin - jako zábavu a fajn koníčka :-)
26. 03. 2014 10:32
Nene to není žádný boj, ale prima zábava a koníček :-)
26. 03. 2014 10:32
Já osobně se klidně přidám, parťák se vždy hodí...u mě nejde zase ani tak o velkou redukci, ale spíše o udržení a celkové zkvalitnění návyků - bohužel to zkratkové jídlo, jak píšeš je tak trošku i můj problém - stres na mě působí a ze mě se v tu chvíli stává čokoholik :-) Držím pěsti, krásný den :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři