TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 11. 2020

Jak si nahrát profilovou fotku?

Ikam92

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 681
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 18.00 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Po milióntéprvní ...

19. 11. 2020

Je to tu zas! Podívala jsem se do zrcadla a nestačila se divit. Neoblékla jsem ještě nedávno padnoucí oblečení. Nedošla tam, kam ještě před pár lety to nebyl problém...

Nikdy jsem nebyla jako lunt. Vždy jsem patřila k těm oplácaným podsaditým dětem, kterým to okolí dávalo najevo. To, že jsem je mnohdy předběhla a výdrží překonala, nemělo na jejich poznámky žádný vliv. Vždy jsem hodně sportovala, ale zároveň i hodně a ráda jedla. Oboje mě naplňovalo a bavilo. Poznámky okolí jsem si snažila nebrat k srdci, ale něco z nich ve mně zůstalo na celí život.

Čas plynul a zmalé holky se stala slečna. Potkala jsem a poté i ztratila svou první velkou lásku, a tak mé dny zažali častěji vyplňovat výlety na bruslích, kole i pěšky. Poznávala jsem hory, kraje blízké i daleké. To osamnění a souznění s tichem okolí, kdy jsem sama vyrazila ven, jsem si naprosto užívala. Aniž by mi to došlo, tak jsem mimo děk v té době ztratila pár kilo na váze a vyrýsovala postavu. V té době jsem si to nepřipouštěla. Domnívala se, že mám zadek jak zaoceánský parník a na břichu pneumatiku, kterou musí vidět i astronauti z vesmíru.

Doba opět popošla a já potkala svého stávajícího partnera. Život se změnil o 180° a já zářím štěstím. Vše je krásné a po tříletém vztahu se máme v létě brát. Tedy téměř vše je krásné. Jen co jsme se s partnerem poznali začali jsme si užívat života. Mimo spousty jiných zážitků to je večer lahvinky vína, vydatý oběd u tchýně nebo bohémská večeře v dobré restauraci. Uspěchaný život, kdy z práce pelášíme na stavbu domu, poté spát a daší den na novo všemu také nepřidá. Již žádné osamnělé výlety do přírody. Již žádná rána pod širákem.  Začali jsme tančit kvapík. 

Já za dobu co jsem z partnerem přibrala minimálně 15 kg a moje váha téměř atakuje 90 kg. To se mi v mích 28 letech pramálo pozdává a při výšce 165 cm se už necítím jako holka krev a mlíko, ale opravdu jako začínající tlouštík.

Občas, tedy spíš průběžně pořád posledního 1,5 roku, se snažím shodit. Jediným efektem je, že nárust váhy se zastavil a stabilizoval se těsně pod oněmi 90 kg. Moje motivace vždy po 14 dnech až měsíci opadne a vše se vrátí do původních kolejí.

Tak jsem si řekla, že když svůj příběh tady zveřejním budu mít třeba větší motivaci sama se sebou něco udělat. Uvidím. Snad to není pouhý výstřel do tmy.

Ikam

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 11. 2020 09:05
Dovysvětlení:
Po několika týdnech sníženého příjmu a současně zvýšeného pohybu začne hubnoucí současně s vyšším úbytkem váhy (i po počátečním odvodnění) pociťovat únavu a může se přidat nespavost. (To se stává častěji při dlouhodobém příjmu pod 6000 kJ.) Potom je důležité příjem zvýšit přibližně o 400-500 kJ a zvýšení vyhodnotit za další 2-3 týdny. Snížený příjem není celoživotní a ke konci hubnutí při dosažení cíle by ses měla postupně dostávat na průměrný příjem kolem 8000 kJ, na kterém budeš udržovat váhu. A to je často těžší než období hubnutí. Se Sebekoučinkem se daří i v udržovacím cyklu ještě trochu snížit váhu. A pak si dej stopku, přes kterou váhu se už nechceš dostat. Když se k ní přiblížíš, vezmi si na pomoc krátký cyklus Sebekoučinku. Ten tě zase srovná.
Já jsem v průběhu zapisování cyklu Sebekoučinku příznivcem zapisování ranní váhy před snídaní, neoblečená. Vytvořím si tabulku v Excelu, zapisuji do svého počítače a připisuji poznámky, které mají příčinu ve zvýšení váhy (zvýšený večerní příjem, zvýšené tekutiny, zácpa, u tebe to může být menstruace). Nejsem pak překvapená při zapisování týdenní váhy do Sebekoučinku, jak moje snažení dopadlo .
Na rozdíl od běžných uživatelů mám možnost se podívat do tvého Sebekoučinku a chválím, že si upravuješ příjem a chodíš. Zkus i cvičení podle PC.
24. 11. 2020 00:25
Taky ti přeju, aby ti motivace a vůle vydržely. Sebekoučink je dobrý pomocník. A Naďa je jedním z jeho "otců zakladatelů", takže její rady jsou skutečně fundované a důveryhodné :-)
Přeju hodně zdasru!
22. 11. 2020 15:13
Všem moc děkuji za podporu, rady a motivaci. Hned je lepší mít pocit, že v tom nejsem sama.
Dnes se mi povedlo až na jeden všechny semafory dostat do zelené. Je dobré vědět, že to jde. Přišlo mi to jako nereálný cíl. Tak ještě zmáknout jeden.

Naďo chtěla jsem se optat jak jsi myslela: "Zpočátku sniž příjem na ten, který máš v Sebekoučinku nastavený (do 7000 kJ ) a po 2-3 týdnech, až si stáhneš žaludek, nebo budeš pociťovat únavu, postupně ho začni zvyšovat." ? Nějak jsem asi nepochopila ten důvod opět zvyšovat příjem. Budu vděčná za dovysvětlení :)
22. 11. 2020 12:28
Držím palce, ať se Ti daří. První krok jsi udělala.
22. 11. 2020 09:23
Ahoj, vítej a přeji ti, ať se ti podaří zdárně dojít k cíli :-). Před vánocemi sis dala docela těžký úkol, ale věřím že s pevnou vůlí to zvládneš :-)! Máš pravdu, není na co čekat a datum svatby se docela rychle přiblíží :-).....
22. 11. 2020 08:08
Ahoj, vítám tě na Stobu. Děvčata už vše napsala. Také jsem ze začátku jela podle sebekaučinku. Za 5 měsíců 14 kg dole. Teď už porce odhaduji, ale občas jen tak pro kontrolu si jídlo převážím. Držím palce, ať se daří :-)
22. 11. 2020 07:35
Moc ti budu držet palce, sebekoučink je užasná pomůcka, která ti fakt pomůže. Zjistíc co jíš, hlavne kolik toho jíš a jak jíš. Já na něm byla s přestávkami skoro 2 roky a nedám na něj dopustit. Stále z toho čerpám a nejen , že mám moji váhu, ale i krevní rozbory mám naprosto v pořádku...dej se do toho , tady jsi na správném místě....
21. 11. 2020 19:57
Držím ti palce, ať se ti daří:-)
21. 11. 2020 19:45
Já přeji aby přesvědčení zůstalo i po vánocích, je to hodně odříkání, které se odvděčí pohledem do zrcadla a velká radost když si oblékneš menší číslo oblečení a hlavně pochvala od známých nebo nějaké lásky.
21. 11. 2020 12:45
A já, čtvrtá sudička :-), Ti přeju, abys změnu životního stylu dokázala brát s úsměvěm a sebeláskou a aby Tě to bavilo a dařilo se Ti :-).
21. 11. 2020 09:53
Hlídat si jídlo a jeho složení v Sebekoučinku a pohyb.
21. 11. 2020 09:40
Ahoj, vítej mezi námi. Se stejnou výškou a váhou jsem tu začínala taky, v roce 2013, a za půl roku bylo 20 kilo dole, takže to jde :-) ... vlastně jsem měla i podobnou motivaci - zlatou svatbu rodičů. Držím palce, ať se Ti daří!
20. 11. 2020 16:20
Když spoléháš na motivaci po zveřejnění blogu, pomůžu ti tím, že budu ostřejší. Tvoje váha je v rozpětí obezity, a když budeš pokračovat v tomto způsobu stravování, koleduješ si s přibývajícími lety o posun k morbidní obezitě a s tím souvisejícími zdravotními problémy, včetně možných problémů s otěhotněním. Po dětech kila obvykle dál přibývají a třeba začne manželovi časem vadit, že má doma kynutý knedlík a poohlédne se za jinými.
Takže až si upřesníš motivaci na úbytek 15-20 kg do svatby a budeš dodržovat zásady zdravého životního stylu, Sebekoučink ti pomůže. Píši to z vlastní zkušenosti a mnoha dalších.
Máš výhodu v tom, že ti dřív pohyb nedělal problém. Návrat k většímu pohybu máš snazší a potom si můžeš vyšší příjem kompenzovat větším pohybem. Aby ti ubývaly hlavně tuky, měla bys ve Fitkoučinku dosáhnout výdeje kolem 20.000 kJ týdně a dodržovat příjem tuků a cukrů. Zpočátku sniž příjem na ten, který máš v Sebekoučinku nastavený (do 7000 kJ ) a po 2-3 týdnech, až si stáhneš žaludek, nebo budeš pociťovat únavu, postupně ho začni zvyšovat.
Alkohol teď omez na 1 skleničku 1xtýdně a zpočátku vynechej sladkosti. V Sebekoučinku si předem naplánuj jídelníček na celý den, abys ho mohla upravit ještě před konzumací a měla jsi většinu semaforků zelených, max. pár oranžových. Nepodváděj sama sebe tím, že všechen příjem nezapíšeš. Neměla bys potom kontrolu, co si můžeš dovolit. Jeden „hříšný“ den v týdnu nevadí, jen se nezapomeň vrátit k normálu nebo příjem další den o něco víc snížit.
Tak jestli do toho jdeš, občas se podívám, jak jsi úspěšná. Zpočátku se hubne dobře, je to hlavně odvodnění. I když se některý týden hubnutí zastaví, nic to neznamená, zase se rozběhne. Zatěžkávací zkouškou budou Vánoce, Silvestr a Nový rok, ale nevzdávej to, po Novém roce si zase utáhni opasek. Já to dělám taky tak. Držím ti palce, ať jsi krásná štíhlá nevěsta.
Naďa

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři