TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Jirina55

Původní Sebekoučink

92 %
0 kg 6 kg

Již zhubnuto: 5.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 36
Celkem: 53672
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133370.33 km
Kolo: 66193.40 km
Cvičení: 5538 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Jirina55

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Soumrak našeho zdravotnictví

10. 09. 2019

v neděli ve večerních hodinách jsem byla s přítelem nucena vyhladat pohotovost v nejmenované pražské nemocnici. Ve středu při cvičení ho kousl pes, rána se i přez vyčištění a vydezinfikování zanítila a zdravotní stav přítele se začal horšit. Psí špičák je zahnutý  a na boku rány se utvořila kapsa. Dostal horečku, ruka bolela a tak jsme jeli. Na oddělení, kde měli úrazovou službu nás odmítli, že rána není čerstvá a poslali nás na chirurgii. I tam nás odmítli s tím, že rána je infekční a odeslai nás na infekční pavilon. Putovali jsme v dešti areálem nemocnice a postupně hledali pavilony ...Na infekčák se nám moc nechtělo. Tam se chirurgické zákroky neprovádějí ale šli jsme. V předchozích štacích přítelovu ruku nikdo neviděl. Poošetření tří pacientů, kteří byli před námi na nás přišla řada. Paní doktorka ruku prohlédla , nadšená z ní nebyla. Nic méně. Napsala cílená antibiotika a odeslala nás zpět na chirurgii. Jedna ze tří službu konajících lékařek nám řekla, že budeme čekat pět hodin. Byla půlnoc, čekala nás skoro hodinová cesta domů. Vyzvedli jsme antibiotika a jeli jsme, přítel si vzal první tablety, já jsem mu ruku opět převázala višňákem a on mi slíbil že ráno půjde na spádovou chiturgii. Tam mu lékař řekl, že od rozvinutí otravy krve a drénování celé ruky ho v době našeho bloudění po nemocnici dělily nějaké dvě hodiny ...

Nechci se dotknout nikoho, kdo ve zdravotnictví pracuje. Zdraví je v první řadě věc každého z nás. Chápu přetížený zdravotnický personál, chápu že asi byly důležitější případy ale na tu ruku se mohl podívat i chirurkg. Konala lékařka, která to vůvec neměla ve své specializaci. Díky ní se ruka začala hojit. S námi v čekárně byla maminka s malým dítětem, kterou sem odeslali z jiné nemocnice údajně pro to, že ta, kterou s dítětem v horečce vyhledali nebyla jjejich spádová. i tady konala doktorka na infekčním. Paní doktorko děkuju že jste nám otevřela dveře

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 11. 2019 18:57
mám také špatné zkušenosti
11. 09. 2019 11:32
já má zkušenosti jen se zubní pohotovostí a tenktrát jsem měla štěstní že za prvé byla pohotovost oba dva dny u nás ve městě (což je jen velmi vyjímečně a jezdí se do různých měst v okrese či kraje) za druhé jsem narazila na mladou šikovnou doktorku, která mi zub zachránila i když v neděli už mě chtěla poslat do Pardubic. Následně o mě přece i když pozdě pečoval můj zubař (několikrát jsem mu říkála že mě to bolí, vadí na chlad atd. podle něj byl zub v pořádku). Tak jsem skončila na pohotovosti, já která se bojí zubaře jako čert kríže čekala v sobotu 3 a v neděli pak 4 hodiny a mohla jsem být ještě ráda že mě vzali, protože opozdilce s nateklou pusou posílali už pak domů. S jinou pohotovostí zkušenosti nemám, rychlá přijela vždy rychle a ochotně. Je fakt, že mám v lízkém okolí osobu, která pohotovost "zneužívá" místo normálních doktorů a nikdy jí není nic vážného.
11. 09. 2019 10:56
Sama mám zkušenosti dobré i špatné, ono vždy záleží na konkrétním člověku - je to smutné, ale bohužel lékaři dnes neskládají Aeskulapovu přísahu, ale věrnost univerzitě, na které vystudovali ...
Tak hlavně, že jste potkali dobrou lékařku na infekčním a že vše dobře dopadlo :-) Ať se ruka příteli dobře zahojí!
11. 09. 2019 09:16
Přeji brzké uzdravení. To jste si tedy užili stresu navíc!
11. 09. 2019 08:55
Zatím jsem neměla špatné zkušenosti s naším zdravotnictvím, možná proto,že jsem pohotovostní ambulanci nepotřebovala. Dvakrát jsem byla nucena vo,at rychlou a v obou případech dorazila do 15minut a okamžitá pomoc byla stoprocentní.
Přeji brzké uzdravení.
11. 09. 2019 08:22
Bohužel mám teď z práce taky jednu "dobrou" zkušenost. Kolegyně má dospělou dceru, mámu od 1,5 roku starého chlapečka. Minulý víkend ji postihl průjem, který se stal tak urputným, že jí volali v neděli rychlou. Odvezli ji do nemocnice, tři hodiny ležela na chodbě s horečkou, v ošetřovně byl personál, který ji tam prostě nechal. Až když slezla z lehátka a doploužila se na ošetřovnu skoro v mdlobách, začali s ní něco dělat. Kapačky, náběry, výtěr ale ne. Pokoj dostala na konci chodby a bez WC, což v jejím případě byl velký problém. Ležela tam prakticky bez nějaké léčby do úterka, kdy se usnesli, že ji převezou na Bulovku na infekční s podezřením na salmonelózu. V úterý ji ráno převezli a druhý den byla doma, neboť na Bulovce zjistili, že průjem je bakteriálního původu a mohl být dávno zaléčen v původní nemocnici. Ale na druhou stranu já můžu děkovat Motolské nemocnici za záchranu předloktí mého syna, které před lety strčil do drtičky. Nebýt Motola, ruku by neměl. Takhle má sice jizvu, ale ruka je plně funkční a já jim budu do smrti vděčná. Přeju Ti, abys vždycky narazila jen na dobré lidi v jakékoli situaci. A přeju brzké uzdravení, psí zuby znám.
11. 09. 2019 00:47
Především přeju btzké uzdravení a bezproblémové hojení.
Hned jak jsem se dočetla do půlky třetí věty ke slovu zanítila, hned jsem si řekla "a jéjeje" a věděla jsem, že to s tou chirurgickou pohotovostí nebude jen tak... Nějaké ty svoje nemocniční zkušenosti mám a septičté pacienti jsou od těch aseptických dost důsledne oddělováni. Na což by teda ale pohotovostní ambulance měla být zařízená a mít k dispozici oddělené prostory.
Já teda jinak nemám s pražskými nemocnicemi ani pohotovostí v Krči špatné zkušenosti. Na Vinohradech zachránili synovci prst, když si ho málem uřízl motorovou pilou, a bráchu s rozdrcenými dvěma obratli a ochrnutýma nohama perfektně a včasně provedenou operací uchránili od vozíčku, dokonce provozuje své oblíbené horské túry. A s tatínkem i maminkou jsme párkrát byli j s nějakým úrazem nebo náhlou příhodou v Krči. Dostalo se jim adekvátní péče, maminku tehdy sice posílali od čerta k Ďáblu, ale ne proto, že by ji nikdo nechtěl, ale proto, že ji posílali ještě na jiné oddělení na další vyšetření, aby byloučili mozkovou příhodu,. Ono asi záleží na tom, jak kde a kdy.

Doufám, že to nakonec dobře dopadně a nepřidruží se další komplikace. Držím palce.
10. 09. 2019 20:59
Snad už bude dobře, brzké uzdravení přeji :-)
10. 09. 2019 20:31
Přeji brzké uzdravení.
10. 09. 2019 20:25
Tak ať se přítelovi ruka brzy zahojí :-)!
10. 09. 2019 20:24
Co se týká pohotovostí, tak je to na dlouhé povídání a ne zrovna v těch krásných zářivých barvách. Sice něco už je delší dobu, ale jak vidím lepší to tedy není :-(.
10. 09. 2019 20:19
Ano, je to hrůza, je to pravda a je to voda na můj mlýn. To máme z toho, že nechceme zatěžovat naše “přetížené zdravotnictví” banalitami :-(( Jako, co na to říct. Jen že “v nouzi poznáš přítele”. Tak ať se ti brzy uzdraví :-)
10. 09. 2019 19:55
Jiřinko, to je hrůza co píšeš :-( Tak hlavně, že se ruka hojí. My jsme měli jednou na dětské pohotovosti problémy s doktorkou. Syn mě bolesti břicha a celý den mi nezavolal a čekal až přijdu navečer z práce. odmítla mu odebrat krev a tak musela přijít sestra z chirurgie. Naštěstí nás poslala na ultrazvuk a za hodinu už byl po operaci. Jinak mám zatím na lékaře štěstí.
10. 09. 2019 19:53
Štěstí že se nic nestalo a ruka se hojí. Přeji příteli brzké uzdravení.
10. 09. 2019 19:52
Původně jsem myslela, že si tipnu kde jste byli, ale mám podobnou zkusennost z několika pražských nemocnic. Čekání 5 hod. na dětské chirurgii považuji za standart. Nejvíc me uzmnilo když jsem kvůli blbým páteřním testům a vysoké horečce byla odeslána na vinohrady (dojela jsem tam autem) na vyšetření na orl (cca 100m od ambulance) mi volali sanitku ze tam nemůžu jít sama tak jsem na ní čekala 2h v čekárně s horečkou a bylo mi děsně zle. A když mi tu sanitku zas chtěli volat z orl tak jsem se i přes zákaz sebrala a šla pryč. Nakonec jsem cca za týden skončila na bulovce s encefalitidou. Za cca 8h na vinohradech to nikdo nepoznal. Až moje švagrová gynekolog... která dala mému muži příkaz naložit a odvezt.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři