TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 01. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Nymeria

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 144
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Nymeria

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Chlapi...

26. 01. 2012

Jsou věci, které zjevně nikdy nepochopím a asi s tím nemá smysl bojovat. Říká se, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Můj kolega je nejspíš z Pluta, jinak nevím. Ale abych vás uvedla do děje.

V práci jsem teď skoro přes půl roku a celou tu dobu sedím vedle sympatického klučiny ( již jsem ho zmiňovala v textu o mém ne zrovna šťastném dni - ano dámy ten se sexy zadkem =) ). A věřte  mi, že na patře s open office, kde jsou z 57 osob jen 3 chlapi, jsem to brala jako velmi dobrý firemní benefit. Oba dva pracujeme na podobné pozici a často jsme nuceni spolupracovat. A jak slovo dalo slovo sedli jsme si i lidsky. Diskutujeme programování, chodíme spolu občas na obědy a na večeře, seznámil mě se svými přáteli a probíhali řeči typu, že udělá co mi na očích uvidí. Nicméně abych se dostala k jádru pudla (tedy ne doslova, tam bych se nikdy přímo dostat nechtěla).

Představte si včerejší odpoledne. Krásný jasný den, něco okolo druhé hodiny. Čas na tea break. Stojíme v kuchyňce a jako vždy se lehce škádlíme a provokujeme. Nic nenaznačuje tomu, že během následujících pár sekund nastane první bitva studené války. A popravdě ani nevím jak jsme se k tomu dostali. Zalévám si čaj a kolega najednou směrem ke mě prohodí: "Se na sebe podívej, proč by mě měl někdo jako ty zajímat?".
Znáte ten moment ve válečných filmech, kde hrdina stojí uprostřed bojiště vše je zpomalené a on uvažuje co tu sakra dělá a jak se tam dostal? Ano, tak přesně to jsem zažila. Přísahám. Probrala jsem se až ve chvíli kdy prohlásil: "Mě je vlastně celkem jedno jestli existuješ nebo ne." Jediné na co jsem se zmohla bylo konstatování, že to není zrovna milé načež se mi dostalo ujištění, že na mě být milej nechce.

Stála jsem v té kuchyňce sama ještě asi pět minut a kdokoliv kdo by vstoupil, uvěřil by na existenci mýtické Medusy, protože lepší sochu se spadnutou čelistí ještě nepotkal. Jak podívej se na sebe? Jak někdo já? Jak jedno jestli existuju? Následující půl hodinu jsem strávila upřeným pohledem do počítače a úvahami co by se stalo kdybych po něm ten hrnek s vařícím čajem mrskla. I kdybych ho netrefila ten výdej energie by za to stál.

Dnes jsem nakráčela do práce jako poslední z našeho koutku. Kolega mě přívětivě přivítal jako by nic. Měl na sobě tmavé tričko a slušelo mu to. Jindy bych ho během dne párkrát zkoukla, ale dneska mi nestál za pohled natož za slovo. A jeho to evidentně mátlo. Několikrát se pokusil rozproudit hovor a vždycky narazil. Největší vítězství slavil když přišel oznámit, že od pondělí se mi dva stěhujeme z open office do samostatné kanceláře a podařilo se mu ze mě dostat dvě věty. Podle jeho chování vůbec netuší jak se mu během pár sekund podařilo rozbombardovat celé moje sebevědomí.

Já ty chlapy prostě nechápu. Co si myslet o někom s kým máte přátelský vztah a on vám po půl roce vysvětlí, že ho nezajímáte.

Asi ještě pár dní povedu studenou válku.
Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 01. 2012 13:33
No já bych na tohle taky nedokázala zareagovat. Mám také ve zvyku zmrznout přesně v okamžiku, kdy bych měla kousat. Je divné, že se druhý den choval, jakoby nic. Možná to opravdu myslel jako žert. Jeho třeba vůbec nenapadne, že máš v oblasti vzhledu nějaké mindráky. Naopak tě vidí přitažlivě a proto nemá zábrany k takovým žertům. Já jsem jednou udělala něco, co mne dodnes budí ze sna. Měla jsem na učilišti spolužačku, která měla nohu o pár centimetrů kratší a trošku kulhala. Byla to moje nejlepší kamarádka. Jenže já tu její vadu prostě přestala vnímat. Jednou jsme si z legrace nadávaly : Ty jogurte zkyslej, ty meloune přezrálej atd atd. Nějak jsme se rozjely a ze mne najednou vypadlo "Ty kozo kulhavá" Až teprve když jsem to vyslovila mi došlo, že ona opravdu kulhá a že jsem řekla něco moc hnusného a že jí to nikdy nedokážu vysvětlit, že jsem na to její kulhání vlastně zapomněla... Byla fajn, prostě to přešla a pokračovala, ale mně se děla hanbou zle a byla jsem na omdlení. Dodnes jsem nenašla sílu jí to vysvětlit, nebo se zeptat, jak moc jsem jí tenkrát ublížila. Popravdě řečeno - dnes je to poprvé po 25ti letech, co o tom alespoň píšu.
27. 01. 2012 13:20
souhlasím s clearbook. já bych se ho taky na férovku zeptala jak to myslel a co tím básník chtěl říct. vyčistil by se vzduch a věděla by jsi na šel jsi. ukaž mu, že se nedáš i když vim, že tě to ranilo. mě by to taky ranilo.ale jinak nechápu.
27. 01. 2012 10:16
To není chlap, to je jelito... Já bych to se svou povahou rozhrábla a chtěla bych vysvětlení, jak to vlastně myslel, krasavec...
27. 01. 2012 10:09
souhla, Mfabi a puzzle99! jsou to mimoni, a ikdyž to my. ženský, víme, stejně nás ty jejich "nepromyšlený" hláškjy totálně srazí. Hlavu vzhůru! asi bych se přes to hned nepřenesla, omezila bych kontakt s ním mimo prac.dobu, ale Tvého ignorování si asi ani nevšimne. stalo se mi něco podobného, je nejlepší snažit to zahodit za hlavu.
27. 01. 2012 06:53
Zajímavý článek. Uvažuji, co na to napsat... Řekla bych, at počkáš, třeba to pochopíš časem.... Je pravda, že na tohle asi nikdy nezapomeneš, na druhou stranu nemá smysl to řešit. Připomnělo mi to zážitek s mým současným přítelem. Tehdy jsme byli spolu asi 3|4 roku, šli jsme na rande a já mu v legraci "vyčetla", že píše do sms hrubky a že by se měl polepšit. A on mi na to odpověděl, že je sám se sebou spokojený a že nevidí důvod proč by se kvůli mě měl snažit o změnu. Naprosto chápu tebou popsanou situaci zpomaleného filmu a sochy. Já se nevzmohla ani na odpověď. Nakonec jsem neschopna odpovědi s ním z acelý večer nepromluvila (kromě občasného hm) a následující 3 dny co jsem byla ve škole mu neodpověděla na jedinou sms. Čekala jsem, že si uvědomí, že se zeptá aspon tím svým "děje se něco"? Co myslíš? On si vůbec nevšiml, že jsem s ním 4 dny nemluvila! Pak jsem pochopila, že je to prostě součást jeho, že čas od času dojde k takovému úletu, kdy si potřebuje něco dokazovat a pak si nevidí do huby. Naučila jsem se to ignorovat nebo ho poslat tam kam slunce nesvítí, ale tenhle první zážitek, ten ve mě zůstane.
Takže zkus ještě chvíli zůstat v pozici uražené a třeba časem zjistíš, proč se choval jako debil... Držím palce.
27. 01. 2012 00:58
To mě mrzí, vyprdni se na něho!!! Mám s podobnými věcmi zkušeností habaděj, a i mnohem mírnější věty mě děsně zabolí...jsem citlivka, fakt...asi bych s tím měla něco dělat, protože když ne já, tak kdo? Ti chlapi? Pche:DD Honem to sebevědomí posbírej!!! Určitě to tak nemyslel ani.
26. 01. 2012 23:11
Myslím, že to nebude pár dní. To si v sobě poneseš už napořád, že to řekl právě on. Něco takového jsem jednou slyšela od té doby od expřítele. V podstatě mě to už nebere, ale uvnitř něco zůstane...
Chlapi jsou zvláštní, někdy na něco mimoni a je třeba to přehlédnout...
26. 01. 2012 20:56
Mně to tedy nepřipadá ani jako blbej fór - ledaže by chlapci bylo dvanáct -a místo z Pluta bych raději řekla, že utekl z blázince. Připomnělo mi to jednoho kolegu, který mi jednou u oběda nad bramborovou kaší mezi řečí sdělil, že XY by normálně oš...l, ale se mnou by si to rozdal. Málem mi vypadly do té kaše kontaktní čočky. Ale on byl "jaksi svůj" a tyhle provokace k tomu patřily, ale do práce se to nijak nepromítalo, byl na něj spoleh, (tedy do chvíle, kdy mi zavolal, že někam nepůjde, protože si zrovna uvázal provaz). Možná žes narazila na někoho podobného, akorát tím zevnějšem mate, protože to na něm na rozdíl od "mého mimoně" nebylo znát na první pohled.
26. 01. 2012 20:54
Hele, možná v té chvíli nebyl při smyslech. Hlavně si z toho nedělej hlavu.
26. 01. 2012 20:37
To je hustý. Taky by mi to bylo líto. Ale asi je to tak - chlapi mnohdy něco nemístně plácnou a ani si to neuvědomí. Přeji ti, aby se to brzy vysvětlilo a bylo zase vše ok. Poslední dobou se na tebe sypou samé nepříjemnosti. Příště napiš raději nějaký humornější blog.
26. 01. 2012 20:22
No jo,vždyť jsou to jenom chlapi :-))) Někdy jim něco ulítne,my se trápíme a oni už ani o tom nevědí !!! Přece se tím nebudeš trápit,nestojí za to !!!!
26. 01. 2012 20:18
Je to CHLAP!!! Dělám s jedním už 5 let a je to věčný boj.Je ve znamení lva a to je děs. Je fajn,je na něho spolech,vždycky pomůže,a´t už fyzicky nebo psychicky.Ale pak stačí jedna věta a já zírám a chytne mě amok.pak se většinou štěknem,protože vypěním.a výsledek? on absolutně nechápe proč sem se nasr.... a když mám nějakej problém proč to neřeknu!!!!! Jak se říká,bez chlapa by bylo líp ale zase by bylo smutno. A dámy stejně by sme si musely ochočit jiné zvířátko!!!! Takže nasadit úsměv a říct mu na plnou hubu co ti vadí.!
26. 01. 2012 20:07
Možná, že to vůbec tak nemyslel. Pokud jste spolu doteď suprově vycházeli, tak neměl důvod být hnusnej. Třeba to bral jako drsnější škádlení a neuvědomil si, že tě to může bolet. Chlapi totiž přemýšlí úplně ale úplně jinak než my:-)
26. 01. 2012 19:34
Nastavit pytel s blbcema, hodit ho tam a je po problému :-)
26. 01. 2012 19:29
Noooo taky jsem chlapce nepochopila.... Ale dovedu si představit, jak to bylo a tvé dnešní chování bylo logické. Taky bych ho ignorovala. Jinak bych se tím netrápila. Přeci kvůli jednoho blba nebudeš mít sražene sebevědomí! Hlavu vzhůru a říkej si, že ještě jednoho dne bude prstíčkem hrabat :o)
26. 01. 2012 19:18
Počkej a uvidíš co se z toho vyvrbí.
Připomíná mi to situaci když jsem chodila se svým manželem. Šli jsme na oslavu silvestra a on najednou bez úvodu a oslího můstku začal nahlas uvažovat o tom, jak si myslí, že než se dva lidi vezmou, měli by spolu několik měsíců žit na hromádce, aby se lépe poznali, když je stále víc rozvodů..., a jaká je to nerozumnost se hned brát. Nějak mi nedocházelo proč o tom mluví, proč hledá důvody a výmluvy proti sňatku když já jsem nenaznačila, že bych se chtěla vdávat a ani mě to nenapadlo, chodili jsme spolu pár měsíců... Ne jeho úvahy jsem nereagovala, jen ho vyslechla, protože jsem byla zmatená. No ... a za pár hodin..., přesně o půlnoci ..., mě požádal o ruku.
26. 01. 2012 19:09
Mfabi - podepisuju!
26. 01. 2012 19:08
Jestli to myslel vážně, je hlupák a jako takový nestojí za Tvuj zájem a pošlapané sebevědomí, vím, že je to těžké, ale zkus to prostě hodit za hlavu. Pracovně spolu mužete vycházet dál a lidsky jsi bohužel asi šlápla trochu vedle, přítel by přece něco takového nikdy neřekl :(. Jestli to měla být provokace, tak dost hloupá a svědčí to o tom, že má chování slona v porcelánu :)
26. 01. 2012 19:08
Skvěle napsáno, asi bych byla sprostá. A nebo bych ho odpálila něčím ve smyslu, proč si myslí, že si někdo může myslet, že mě může zajímat on... Ale doma bych to nedala... A Tvá reakce je přirozená (spíše mírnější :-))) Jsou prostě mimo, ti hoši...
26. 01. 2012 19:07
jestli někde předtím neproběhly narážky někoho třetího na téma: vy dva spolu trávíte nějak moc času, ne?
26. 01. 2012 18:46
Nebyla jsem u toho, ale zní to jako typická provokace... Dle svých skromných zkušeností soudím, že kdyby jsi mu opravdu byla úplně ukradená, nic takového neřekne, protože o tobě ani nebude přemýšlet.
26. 01. 2012 18:18
okrem toho, že je to ako vždy super napísané :-) to nechápem..pripadá mi to, akoby chcel oklamať sám seba? možno ťa zmiasť?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři