TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Sestricka

Původní Sebekoučink

28 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 1.4 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9126
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

Sestricka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Povzdech staré holubice

14. 09. 2017

Všechny Vás tu moc zdravím s heslem dobří holuby se vracejí. Nejsem tu nováčkem i přesto přicházím s prosbou a dotazem. Pořád nevím jak to udělat aby se mi držela váha a neměla jsem hlad nebo se netrápila výčitkami že jsem snědla něco co jsem neměla.

Je mi 40. Vstávám v 5.30h v 6h snídám. Jsem sestra v terénu takže dost chodím dost, jezdím v autě, komunikuji se lidima, stále něco zařizuju a vyřizuju. Doma nastává další kolotoč doma pět (já vím pro některé známá písnička) mužských (někteří již ve věku že do nich můžete vozit krmení kolečkama a ledničku bráním téměř vlastním tělem pokud neuběhly aspoň 2h od posledního jídla). Zastavím se někdy kolem 21.30h a po desáté jsem ráda že dojdu do postele. Snažím se dodržovat 3h mezí jídly. Dopoledne dávám. Odpoledne už ne. Jednak jsem zralá na gauč unavená, ospalá, pomalá a pak dojídám, dojídám a dojídám se. Stále chuť, stále něco strkám do pusy. Zastavím se večer když si řeknu tak dobře dám si zdravě večeři a zítra to zkusím znova ale ono nic.

Mívám pocit plnosti, po ránu i bolesti nebo tlaku břicha, mívám migrény. Ale kolik toho toho mám sníst aby mě to zasytilo ale zároveň mi nepomůže talíř zeleniny tak aby mě nehonily moje věčné chutě na sladké, bylo mi dobře po těle a udržela jsem váhu v přijatelné číslici..... baby raďte. Já si totiž rady nevím. Nezvládnu při mém vytížení psát koučink i když bych tak ráda. Při cvičení 2-3x týdně i když fakt necvičím mi spočítalo 8800kj. Nevím...

díky za cokoliv Janina

 

 

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 02. 2018 17:22
mě pomohly luštěniny, hodně zasytí a přitom mají málo kalorií
15. 02. 2018 21:26
Hledej čas pro sebe. I když je to hledání jehly v kupce sena, každá drobná chvilka může pomoct. Jsi milá holka :-), určitě to dokážeš.
17. 09. 2017 12:01
Jani, myslím, že jsi taky celkem ve stresu a to z více důvodů.Všichni dole ti dobře poradili a já ti radím, více sebevědomí a spokojenosti sama se sebou.Děláš těžkou a záslužnou práci.Taky si myslím že bys měla cvičně vyplnit koučink a udělat si pár receptů pro určité situace, protože mlsná je opravdu peklo a koučink je proti ní dobrá zbraň.Hodně štěstí :-)
15. 09. 2017 21:06
Paní Naděnko máte pravdu. Já vím že jsou všechny rady k ničemu když není vůle. Já ji právě přes všechny ty stavy únavy, migrén nějak nemůžu najit. Děkuju moc.
15. 09. 2017 17:43
Ahoj Jano,
využij Sebekoučink a najdi si čas na naplánování alespoň pěti typických jídelníčků, abys dostala do oka množství a skladbu živin. Určitě potřebuješ těch 8500-9000 kJ, aby tělo mělo jistotu, že nebude šetřit. Neboj se toho. Nejspíš máš malý příjem a nevhodnou skladbu a proto jsi unavená. Pro začátek si v Nastavení zvyš bílkoviny na 20%. Tuky můžeš do 33%. Večer se snaž vynechat sladké, ale sacharidové přílohy nevynechávej. Když budeš mít večer na něco chuť, zkus si dát kousek zeleniny. Je to o vůli, musíš chtít. Jinak jsou veškeré rady k ničemu. Myslím, že pohybu máš dost, chůze je zdravý pohyb. Když se dostaneš do první poloviny nadváhy, uvidíš, jaká budeš kočka a bude se ti lehce chodit. Když si naplánuješ jídelníček, kouknu se ti na něj. Držím palce.
15. 09. 2017 17:26
Ke komentářům se lze jen přiklonit a držet ti palce.
15. 09. 2017 12:37
Ahoj Janicko,
O cilenem pohybu to nutne byt nemusi. Dulezita je i skladba stravy. Dobry pomer bilkovin, sacharidu a tuku. Na kazdeho to funguje jinak - nekdo radeji sacharidy dopoledne, ja treba je preferuji vecer, protoze jsem po nich ospala.
Dulezite je hlidat si i dostatek vlakniny v potrave, z toho muzou byt bolesti bricha. Mas dost zeleniny? Dost komplexnich sacharidu jako je treba ryze, brambory, nebo treba bulgur, kuskus, quinoa?
Co tuky? Nejake ty orisky (ale opatrne, jsou hodne kaloricke), dobry syr.

Jidla chystat do krabicky a dodrzovat striktni casy, dokud si na to telo nezvykne. Pri tve vytizenosti je to urcite hodne tezke a narocne, bohuzel ale jak zde jiz zaznelo, musis myslet i na sebe a sve zdravi :) a ono zdrave telo ma vice energie :)
15. 09. 2017 11:17
Ahoj :-) ... z osobní zkušenosti (taky udržuju váhu): mlsná mě honí, když se dostatečně nenajím v první polovině dne, nebo když není v jídle dostatek bílkovin ... zkus si v koučingu vyplnit alespoň pár dní (třeba když máš volno), abys viděla, jaký máš současný příjem a poměr živin ... z hlediska chutí na sladké je důležitý hlavně dostatek bílkovin a ne moc vysoký příjem sacharidů, hlavně těch jednoduchých.
Ohledně bolestí břicha: není vhodné jíst večer těžko stravitelná jídla, někomu vadí i syrová zelenina (tělo tráví podstatně líp v první polovině dne) ... můžeš zkusit třeba polévky, dobré je taky nahradit běžné pečivo kváskovým žitným chlebem.
A najít si půlhodinku denně jen pro sebe je možná to nejdůležitější :-)
Držím palce, ať se Ti podaří najít tu správnou cestu!
15. 09. 2017 10:59
Děkuji všem za milé rady. Chlapce zapojuji do prací to by jinak nešlo. Ale je spousta věcí které čekají na mě. Ten cílený pohyb nedávám milé dámy, to opravdu ne Haničko.
Kaše ráno jím ale nikdy mě nenapadlo zacpat se jí i večer. To musím zkusit protože je to jedna z mála věcí po kterých opravdu potřebu dojídat nemám.
Ale souhlasím s tím že budu muset přistoupit na nějakou změnu a víc mmyslet na sebe. Však děti rostou a plínky už neperu :))
15. 09. 2017 10:17
Souhlasím s komentáři níže :-) Možná to opravdu chce víc jíst v první části dne, odpolední chutě by potom mohly odeznít, večer budeš jíst méně a ráno se probudíš svěží a s chutí se zase pořádně nasnídat. Ono to všechno se vším souvisí, takže je potřeba jen začít, aspoň něco málo změnit a po čase se to určitě ustálí a budeš se cítit lépe. A pohybová aktivita je určitě taky dobrý lék, i když máš třeba hodně pohybu v práci, tak to není ono, chce to i nějakou tu cílenou pohybovou aktivitu, která tě bude bavit a odpočineš si od toho každodenního shonu. Držím palce!
15. 09. 2017 09:30
Já si myslím, že jíš málo. Máš veliký výdej, proto tě tak honí mlsná. Ono se to nezdá, ale člověk potřebuje hodně jíst. Mě teda nejvíc pomohlo, zkrátka začala jsem poslouchat svoje tělo. Nemusíš počítat, zkrátka se najez když budeš mít hlad. Ale nepřejíst se. Prostě tak aby ti bylo příjemně. Hlavně si nic nevyčítat. To škodí víc než samotný to jídlo. A trochu zapojit ty mužský ať neděláš všechno sama.
15. 09. 2017 09:12
Mně teda pomáhá, když si ráno dávám ovesné vločky v jogurtu (do toho ořechy, 2 suš. švestky, 2 suš. datle, příp. cca 5 rozinek, lžičku medu a skořici) nebo si to samé dám do vločk. uvař. kaše (dělám večer nebo i ráno dle času - na chvilku zaliju vločky mlékem a uvařím, je to opravdu hned hotové, do 5 minut) a zaručeně nemám celý den vůbec chuť na sladké. Obvykle tam ani všechny věci nedávám, protože je to pak velmi sladké, ale na velké honění chuti na sladké to pro začátek bude určitě dostačující.
15. 09. 2017 08:51
Jo, a ještě - jaká stará holubice ve 40? :-). To jsi na začátku rozkvětu sil :-)))
15. 09. 2017 08:40
Jednoznačně: měj se více ráda, a věnuj se více jenom sobě, najdi si i v tom hektickém dni půlhodinku jenom pro sebe. Je jedno, jestli budeš sedět s nohama nahoře, nebo si uděláš procházku, prostě relax od kolotoče. Tělo se ti za to odmění.
15. 09. 2017 08:21
Děkuju vám moc. Já musímněco zkusit a změnit.
15. 09. 2017 08:08
Jak já to chápu! Ty věčné chutě na sladké a ujídání čehokoli, co přijde pod ruku. Přes léto to jde, to zobu na zahradě zeleninu, ale už se děsím dlouhých zimních večerů. Nevím jestli to byla migréna, ale bolesti hlavy u mě také vyvolával nedostatek tekutin a také přemíra sladkého, na to už si dávám pozor a je to lepší.
15. 09. 2017 07:45
Ahoj a souhlasím s Yogii. Migrénu jsem měla, bylo to tím, že jsem málo pila. Když jsem začala darovat krev tak mě přešla úplně.
14. 09. 2017 21:45
Zdravím, nejsem odborník na výživu a hubnutí, mohu jen říct, co pomohlo mně, i když jsem si dřív říkala, že to nejde a že teorii přece znám, ale realita je jiná. Takže to asi bude znít banálně, ale mně pomohlo. Cvičit a zlepšit si kondičku. Nebudeš tak unavená - opravdu a navíc spaluješ energii. Za druhé jist pravidelně a vyváženě, nezapomínat na bílkoviny, ubrat tuky a sacharidy. Nebude pak vlčí hlad, kdy se stláská vše. Znám to. Zmenšit porce, hlavně večer. Proto tě i ráno bolí žaludek. No a doma víc zapřáhnout chlapy. Zní to obyčejně, ale fakt to pomáhá. Žádný zázračný recept na hubnutí není. S migrenou zkušenosti nemám, ale četla jsem, že je snad taky ovlivněna výživou.
14. 09. 2017 18:05
Zdravím :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři