TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 238
Celkem: 8546
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133013.12 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5522 h 3 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Duben v Žatvíkově

07. 04. 2019

Minulý měsíc jsem se zabývala hlavně zabydlováním a zvykáním si na život s chlapem. Většinou to byla zábava, ale občas je to trochu vyčerpávající. Můj milý umí vařit čaj a kafe, ale tím to končí, takže cokoli, co se týká jídla, zůstává na mě. 

V kuchyni mě to baví, zvlášť v té mojí, protože je prostě dokonalá - ne zbytečně velká a nezvykle praktická. Když jsem ještě bydelala v domě, měla jsem ohromně velkou kuchyni. To sice vypadá působivě, ale udržet nějaký systém na tak velké ploše mi moc nešlo. Prakticky jsem v kuchyni pořád uklízela, a když jsem na jedné straně skončila, mohla jsem začít zase od začátku. Moje současná kuchyňka se udržuje skoro sama, jen sporák vyžaduje víc něžné péče. 

Každopádně se pořád snažím milého přesvědčit, že by se měl naučit aspoň nějaké základy (a tím nemyslím ohřát si v mikrovlnce hotovku). Bylo by to fajn pro mě (když jdu druhý den od práce, nemusím myslet na vaření pro milého na další den), ale i pro něj, když se třeba netrefím do jeho chuti. Většinou miluje cokoli, co připravím, ale občas se netrefím, nebydlíme spolu tak dlouho, aby se občas nevyskytla chyba. Posledně jsem si do práce chystala celozrnné špagety se zeleninovou směskou, kolem těch ale můj drahý jen nedůvěřivě obcházel a raději si skočil koupit pařížák a pár rohlíků. Jedna z mých oblíbených rychlovek - kuřecí nohy s bramborami a zelím z jednoho pekáčku - také neměla úspěch. 

Líbí se mi, že se rád angažuje v pomocných pracích, pokud má tedy zrovna náladu. Nechce se mu vždycky, ale pokud ano, je ochotný nakrájet mi cibuli, očistit brambory nebo nakrájet jakoukoli zeleninu. Sice bych to sama zvládla rychleji, ale to mu neříkám, vždycky mě to potěší.

Každopádně se pomalu snažím napravit škody, které na mě napáchalo půl roku na hotelu. Například se znovu učím snídat. Tak jako kdysi dávno, zase se mi ráno nechce/nemám hlad/nemám chuť. Nechci se vysloveně nutit i přes nechuť, jdu na to pomalu, především se snažím přijít na to, proč mi ráno jídlo tak strašlivě nechutná. 

Zařazuju do jídelníčku víc zeleniny a luštěnin (jak jste mi chyběly!). Na hotelu se sice občas nějaké luštěniny dělaly, ale byla to většinou rozvařená čočka v čočkové polévce, nebo občasná hrachová kaše. 

Svého milého se zeleninou více méně seznamuju, doma na ni nebyl zvyklý. Připadalo mi to divné, ale na návštěvě u jeho otce jsem to pochopila. Jeho otec zeleninu prostě nenakupoval (snad jen rajčata v akci, která si na večeři nakrájeli na chleba s máslem). Dostala jsem někoho, kdo nezná základní potraviny! 

Stěžovat si ale nemůžu. Můj milý je velmi vděčný strávník, a i když některá konkrétní jídla nedůvěřivě obchází, většinou se na všechno vrhne a odevzdá mi prázdný talíř. Včera jsme si na oběd udělali malou terasovou grilovačku (máme šikovný malý elektrický gril). Z grilovaných kuřecích nohou byl nadšený (přitom oba neradi obíráme kosti) a z pečených brambor snad ještě víc. Zamiloval si grilovanou. kukuřici. Skoro se nedotkl salátu s mladého špenátu, ale aspoň zbylo víc na mě. 

Každopádně mi dochází, že tohle je ten člověk, kterého chci mít doma. Nedokázala bych žít s gurmánem, který by nad mými jídly ohrnoval nos. Demotivovalo by mě to a přestala bych vařit nadobro. Dobře snáším kritiku, protože jsem pořád svůj nejzlejší kritik, zato velmi těžko snáším chronické stěžovatele. 

Navíc mám doma někoho, kdo mě motivuje k pohybu, a ani se nemusí nějak extra snažit. Do práce jsme začali jezdit na kole a místo luxusní dovolené taky plánujeme cyklistické výlety. Moc rádi spolu chodíme na procházky (a Luhačovice přímo vybízejí k romantickým procházkám). Dokonce jsem dostala chytrý náramek, který mi měří kroky, srdeční tep, kontroluje můj spánek a vůbec delá spoustu věcí, které se mi úžasně hodí. Mám milého, který má rád moje tělo, jaké je, ale když se zmíním, že bych pro sebe chtěla něco udělat, maximálně mě podpoří. Mám nehorázné štěstí a skoro čekám, kdy se to celé nějak podělá, protože snad ani nemůžu být takhle šťastná. 

Protože mi tyhle šikovné hodinky dávají celkem podrobné info, rozhodla jsem se začít zase s Hlídačem. Ten bude víc zaměřený na pohyb, protože v překrásných Luhačovicích máme jaro. Další podstatná věc bude spánek (který se dost stabilizoval, když konečně bydlím jako člověk).

Teď se chystám vyjet na kole a pozdravit milého v práci. Uvidíme, co ukuchtíme na večeři. Dnes bychom mohli něco nachystat společně, držte nám palce :)

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 04. 2019 10:38
To se moc hezky čte :-) ... Přeju, ať ti štěstí dlouho vydrží!
07. 04. 2019 22:03
Hezké čtení.Preji ti aby štěstî mělo dlouhé trvání.
07. 04. 2019 21:41
Přeji vám štěstí, užívejte si ho a ať vám vydrží.
07. 04. 2019 20:51
Moc držím palce, aby všechno klapalo i dál. Je hezké, když jsou na radosti i starosti dva :-).
07. 04. 2019 20:19
krásně jsem si početla, píšeš moc pěkně a přeji ti ať s ti daří a jsi šťastná.
07. 04. 2019 20:16
No, super, Užívejte si to dál
07. 04. 2019 19:58
Moc pěkně se to čte :-) Jsem moc ráda, že jsi spokojená a šťastná. Těším se na další dobré zprávy od tebe :-)
07. 04. 2019 19:56
Tvé zprávy mě opravdu těší a jsem moc ráda, že se vám spolu dobře daří. Přeju, ať vám to štěstí vydrží.
07. 04. 2019 19:51
To co tady píše irenaM je pravda a proto to chce zavčas podchytit a chtít něco promíchat a pomalu zařadit do procesu. Můj muž když chce čaj tak přijde a řekne, dáme si čaj a čeká že ho půjdu udělat. V mládí mi to nevadilo ale v současné době toho mám dost. Tak si to spolu hezky užívejte, ale nechte se také sem tam obsloužit, určitě si to zasloužíte také.
07. 04. 2019 19:16
Při čtení tvého blogu jsem si vzpomněla na své mládí :-) udělala jsem jednu zásadní chybu nepožadovala jsem po něm, aby se podílel na pracech v kuchyni, v nouzi největší oloupe brambory, takže to podchyť zavčas a přítel ať také přiloží ruku k dílu :-) přeji vám krásné společné chvíle
07. 04. 2019 19:16
Krásně se to čte, jsi spokojená, zamilovaná i milovaná :-)! Paráda. Myslím že svoje štěstí si zasloužíš, tak ať ti vydrží na moc dlouho :-)!
07. 04. 2019 18:19
Najít člověka, který Ti stojí po boku v dobrém i zlém je životní výhra a já Ti ji moc přeju
07. 04. 2019 17:55
Z tvého článečku čiší spokojenost a to je fajn. Přeji to to štěstí s tvým milým, jak ho krásně nazýváš:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři