TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 105
Celkem: 5880
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132660.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

První jarní den

20. 03. 2018

 

Kdy oficiálně začíná jaro?  20. března. První jarní den označujeme jako jarní rovnodennost, protože noc a den jsou přibližně stejně dlouhé. Od tohoto dne se noc zkracuje a den prodlužuje, což trvá až do letního slunovratu, kdy je den dvakrát delší než noc. Na jarní rovnodennosti je také závislé proměnné datum Velikonoc.

Jaké vám naskakují v těchto dnech myšlenky?

Zavřete oči a nechte plynout myšlenky spojené se slovem jaro a velikonoce. Co vás napadá?

Jsou to spíše negativní myšlenky typu -  jé, to je hrůza,  beránek, mazanec ….to zase o velikonocích přiberu. Neměla bych si dát nějaký „detox“, všude o tom v časopisech píší, budu pít jen šťávy, abych si pak mohla o velikonocích dopřát hodně jídla!  Až odložím kabát, to budu vypadat a až dojde na plavky, to bude strašné….

A nebo převažují pozitivní myšlenky  -  s prvními jarními paprsky  si konečně užiji teplého počasí, těším se, že budeme chodit na procházky, vytáhnu zase oblíbené kolo, dopřeji si jarní  vyvážený jídelníček…Přejeme, aby  se vás první varianta netýkala.  Čím negativnější myšlenky máme, tím hůře se cítíme a je větší pravděpodobnost, že propadneme zlozvykům. Jarní únavu nezpůsobuje jen nevhodné jídlo plné živočišných tuků a cukrů, nedostatek pohybu, ale velkou část energie nám může ukrajovat také rozhozená psychika, kdy původem  rozladěnosti bývá  právě negativní myšlení. Hodně životní energie odčerpává také honba za nepřirozenou dokonalostí. Negativní myšlenky, příliš silné emoce, nevyvážený jídelníček stojí v cestě za spokojeným životem. A právě radikální půsty mohou být dalším stresem navíc.

Vše, co v životě děláte, začíná v hlavě.

To, jak život prožijete, záleží hlavně na vás. Pokuste se snížit sílu negativních myšlenek a nahradit je pozitivnějšími. Každý je nějak vnitřně naladěn a od toho se odvíjí jeho spokojenost v životě. Snažte se v každém dni najít něco hezkého, co se povedlo a podařilo. Když se budete soustředit na to, co se daří, bude se vám dařit ještě víc. Pouštějte se do činností, které by vám mohly dělat radost jako je například nordic walking, tanec, skotačení s dětmi, návštěva welness – a to teď hned, máte právo užít si jakoukoliv činnost a aktivitu bez ohledu na tvar a velikost vašeho těla. Každý z nás má 24 hodin na den, a tak užívejme každé minuty života.

 Svět nezměníte, ale můžete změnit sebe, abyste si v každé životní etapě užívali života co nejvíce.

Na cestě k životní spokojenosti bychom se měli snažit překonat naši přirozenou tendenci vidět věci spíše černě, nepitvat se v tom, co jsme mohli udělat lépe.

Čím více si uvědomíme, že to nejsme my, kdo je v nepořádku, ale pouhé myšlenky, které se objevují a zase samy zmizí, a že myšlenky mohou být zkreslené díky chybnému vnímání, začíná to  měnit  i emoci spojenou s myšlenkou, a pak i chování. Hlavou nám  běží spousta   myšlenek, ale to že máme v hlavě myšlenku, neznamená, že je pravdivá. Když jsme v klidu, tak vás napadají příjemnější myšlenky, než když jste rozrušení. Jak tedy můžeme brát vážně myšlenky, když se tak rychle mění. Když si to uvědomíme, není třeba zmírňovat  negativní myšlenky různými zlozvyky, například jídlem,  abychom se dostali do pohody. Nechme myšlenky odplynout a bude zase dobře. Tak jako slunce zakryjí občas mraky a neřešíme to,  nemysleme na to, co se stalo nepříjemného, neobávejme se toho, co bude a uvidíte, že přijdou zase samy od sebe hezké  chvíle.

Hodnocení (22 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 04. 2018 15:19
jarní deprese se občas ozývají, ale příroda je krásná
28. 03. 2018 14:01
Krásně se to čte, hůře praktikuje. Děkuji
27. 03. 2018 20:22
moc děkuji za milé komentáře a zdravím s početnou skupinou STOBu
ze SrÍ Lanky
24. 03. 2018 15:36
Moc děkuji za bezvadný článek,hned se cítím lépe.
22. 03. 2018 12:17
Já o sobě tvrdím, že jsem vrozený optimista. Obvykle vidím život z té lepší stránky. Když nedávno napadl sníh, při pohledu z okn jsem se radovala, že je krásně bílo, jak za celou zimu nebylo, a jak máme doma pěkně teplo, i když je venku taková zima, jak je dobře, že jsem uvěřila předpovědím a včas odnesla stévie z balkonu zase zpět do tepla. A teď jsem se potěšila pohledem na své dva petrklíče, které jsem si koupila před více než 14 dny, a připadá mi, že kvetou stále víc a víc. Možná jim ta zima naopak svědčí, že neodkvétají tak rychle :-)
Zkrátka, já mám krédo "svět je krásný a život také".
21. 03. 2018 18:08
S těmi mraky, které občas zakryjí slunce, je to krásný příměr. Ano, je třeba vše nechat plynout, protože příroda je mocná čarodějka a my se jí stejně musíme nakonec přizpůsobit. A proč ne? A tak se stejně všichni těšíme na jaro a Velikonoce, protože už konečně přestanou ty mrazy a světla přibude. Tak si jich všichni pěkně užijme!
21. 03. 2018 12:47
Miluju jaro...miluju léto.....no a taky podzim a zimu....a to vždy a v jakékoli podobě....zapomněla jsem na něco? No teď trochu kecám....moc nedávám velké mrazy.....ale na to zase mám vyhřívací prostěradlo v posteli :D.....takže zas tak moc nekecám :D :D :D
21. 03. 2018 12:12
Jsem ráda, že přišlo jaro. Budu víc chodit a snad půjdou kila konečně dolů.
21. 03. 2018 12:08
Moc hezká článek. Já se na Velikonoce moc těším, i když jsou někdy na sněhu, rodina se sejde, já již od minulého týdnu plánuji jídelníček, drobné dárečky "Aby nás beránek nepokakal", úklid a přiznám se ze to beru jako relaxaci od všedního pracovního shonu.
21. 03. 2018 11:03
Moc hezky napsané, díky!
21. 03. 2018 10:49
Moc hezky napsané :-) Jara se už nemůžu dočkat, mám moc ráda, když hřeje a svítí slunce. Velikonoce moc nedržím, ale na Velikonoční neděli se scházíme celá rodina a hledáme poschovávané dobrůtky, krájíme společně vajíčka ... je to jeden z mála dní v roce, který trávíme všichni dohromady - to je moc hezké a moc se těším :-) ... Děkuji za pěkné čtení a přeji Vám krásné a pohodové Velikonoce!
21. 03. 2018 08:25
Moc pěkný článek. Ostatně jako vždycky. A mě přišel jako na zavolanou. Tenhle týden mi došlo, jaký je zázrak se ráno probudit a moci se radovat ze sluníčka, i když je venku pořád sníh. V mém okolí zemřeli 2 lidé z mé věkové kategorie. Na jaro se moc těším, velikonoce držím, ale nijak mě neoslovují, mám to tak od dětství. Takže pryč chmurné myšlenky a hurá do jara ! A děkuji za psychickou podporu, paní Málková.
21. 03. 2018 07:28
Článek se mě dotkl osobně, jako by byl napsaný přímo pro mě. Děkuji, Ivo, jste pro mne velkým přínosem .
21. 03. 2018 05:05
Odpověděla mi babička Eva! Včera byl mezinárodní den štěstí. A i když štěstí je pro mne zvláště v těchto dnech planeta že vzdálené galaxie, snažila jsem se aspoň mít radost a dobrý pocit z tohoto dne
20. 03. 2018 23:11
Sněhu víc než o vánocích a jaro snad už za dveřmi :-)) těšíme se na ně všichni :-)) Velikonoce jsou pro mě optimistickým svátkem s dětmi barvíme kraslice i vajíčka, vyplétáme ozdobné košíčky na velikonoční nadílku a proutěnky do truhlíků za okny, mazance a beránek je u nás dodržovaná tradice a vnoučata se na ni těší, šlehat piškotové těsto na beránka a uzobávat mandličky z mazanců si moc užívají. Jinak jíme docela zdravě: velikonoční hlavičku(nádivku), jehněčí maso s bramborem, pečené ryby (pstruh,kapr, losos). Taky pečeme velikonoční zajíčky a vajíčka z perníku a zdobíme je bílkovou polevou nebo slepujeme nádivkou a poléváme čokoládou.
20. 03. 2018 22:49
Optimistické zamyšlení.Kromě toho, že začíná jaro, byl dnes mezinárodní den štěstí a já jsem šťastná, že je rodina zdravá. Na velikonoce se těším, protože se všichni sejdeme a užijeme si tol
20. 03. 2018 21:58
Moc pěkný článek. děkuji za něj. Včera na mě padaly nějaké chmury, ale dnes vysvitlo sluníčko a hned bylo veseleji. Radosti dnů všedních i svátečních se snažím hledat už dlouho a pomáhá to. Přeji všem krásné jaro a Vám hodně spokojených klientů.
20. 03. 2018 20:52
To je nádherně řečeno. Já bych Vás tak chtěla občas v krizových chvílích vedle sebe :-). Já vím, že virtuálně tomu tak je a i za tu krátkou chvíli, co jsem na STOBu mi moc pomáhá, že beru Vaše rady vážně a hlavně , že si je beru k srdci :-). A Velikonoce? Pro nás už několik let šance na delší výlet s přáteli. Letos Krakov, který mám moc ráda. A tradiční polskou kuchyni jsem si oblíbila, takže se těším, že si pochutnám. Pochutnám, nepřecpu se :-), už to zvládám rozlišit i ukočírovat :-).
20. 03. 2018 19:28
Vaše články moc ráda čtu, jsou velice uklidňující, pozitivní, umíte dodat sebevědomí.
Co jsem na STOBu a poznala jsem Vás, osobně, si uvědomuju jaká je to pravda o čem píšete.
Každý kdo tu je si z článku vybere to, co je pro něj důležité, co se ho týká.Já jsem Velikonoce nikdy nebrala.Jednak jsem holka a druhak nejsem věřící.Ale přestala jsem si dělat vrásky z toho komu se nezamlouvá jak vypadám a snažím se být dobrým člověkem.
Jste a vždycky budete dobrým duchem nás stobáků a k Vašim článkům se lidé budou vracet stále.Díky a přeju veselé Velikonoce a hodně zdaru v práci s námi, nezbedníky:-)
20. 03. 2018 18:57
Tak tenhle milý článek na mne koukl hned po ránu v deníku M Metro. Tedy ne že bych si klusala na stanici metra Háje nebo Skalka pro noviny. Dávám si jeho elektronickou podobu a neváhala jsem článek okomentovat a tak jsem se asi objevila někde na fejsu. Můj dnešní den běžel dál svým obvyklým tempem ale dívala jsem se na něj trochu jinýma očima. Na rampouchy, nad kterými evidentně vítězilo sluníčko, na jednu malou holčičku ze Srí lanky, která chodí do naší mateřské školy a která se ke mně přišla odpoledne přitulit a já na to odpověděla typicky ženskou reakcí. Přivinout k sobě dítě, pohladit tu malou divoženku, poslat jí ať si hraje a jít pro ty moje skřítečky pracovat. nestresovala mne rozkopaná silnice, kde byla cestou z práce kolona ani později dva štěkající psi v mém autíčku. Bylo to jarem, článkem a nebo tím, že se začínám těšit z každé hezké chvilky? To ukáže čas
20. 03. 2018 18:48
Jaro miluju a naplňuje mě energií. Miluju, když k šatům nemusím nosit punčochy a místo bundy si můžu jen přehodit šátek přes ruce :) O Velikonocích nejím víc, než obvykle, protože je neslavím, takže tyhle stresy se mě netýkají. Stejně mám dojem, že většina lidí se o svátcích spíš stresuje, než aby je slavila. No stojí to za to?
20. 03. 2018 18:21
Snažím se být pozitívní a velikonoce vítám jako dva dny volna navíc, na které se moc těším, vyrážíme někam do přírody: -)
20. 03. 2018 18:04
Krásně napsané:-) Já jsem určitě pozitivně naladěna. Těším se na jaro i na Velikonoce. Nejkrásnější je když se začíná příroda probouzet po zimním spánku. Už se to blíží...
20. 03. 2018 17:55
Krásný a pravdivý článek a motto, svět nezmenime...........si napíší na hodně viditelné místo. Přeji Vám krásné jarní dny a opravdu moc děkuji za to co a jak děláte :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři