TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Letní vychytávky

02. 07. 2018

 

Pro vás, kteří jste ještě ve vleku prostředí, které svými nabídkami určuje, co a kolik toho sníte,  dáme pár tipů, jak využít léto ke shození pár nadbytečných kilogramů.

Mlsací pravidlo  -  před konzumací jídla  se  zastavte a stanovte si nějaký malý rituál, který vám pomůže uvědomit si, že jíte. Třeba se před tím, než vložíte první sousto do úst, zhluboka nadechněte a vydechněte, rozhlédněte se po kráse, která vás obklopuje  - slunce, modrá obloha, krásné mraky nebo osvěživý déšť a buďte si plně vědomi toho, co si dáváte do úst.

Tvořivý jídelníček - využijte léta k inovacím ve vašem možná stereotypním jídelníčku. V teple netrávíme tolika času v kuchyni a snáze přejdeme od těžkých jídel k jídlům obsahujícím více zeleniny. Takové letní posezení u grilu může velmi dobře uspokojit chuťové buňky a nedopřát buňkám tukovým. Při grilování jen uhlídejte, aby neodkapával tuk a šťáva do ohně, kdy vznikají škodliviny, které se teplým vzduchem vracejí na potravinu. Čím je potravina tučnější, tím více škodlivin takto vznikne. Maso by tedy mělo obsahovat málo tuku a bude prima, když nezapomenete na  ryby a zeleninu. Pokud si dáte k večeři  velkou pizzu, tak si raději objednejte rovnou pizzu s dvěma talíři a podělte se s milým člověkem, s kterým trávíte večer.

Osvěživé pití  - voda s citronem  osvěží více než přeslazené limonády. Voda s ovocem, ale i třeba okurková limonáda přijde určitě k chuti.

Neproležte léto - dnes je moderní prožít dovolenou se zážitky, třeba se STOBem. Léto nabízí nespočet rekreačních pohybových aktivit (cyklistika, pěší turistika včetně nordic walking, plavání, míčové plážové hry apod.).

Přejeme krásné léto při získávání energie a ztrácení kilogramů.

A jsem zvědavá na vaše příspěvky - jaké letní tipy, abychom zvládli leto na jedničku nebo aspon na dvojku máte vy.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 07. 2018 20:56
Na prázdniny jsem si dala osobní výzvu "denně alespoň hodinu přiměřeného pohybu". Zatím plním, i když občas "hekám" :-).
09. 07. 2018 19:13
Mám radost, že máte léto spojené s pohybem - na nedávné konferenci na Chopku bylo několik příspěvků na téma, že tělesná zdatnost je z hlediska zdraví neméně důležitá než zhubnutí nebo zanechání kouření
05. 07. 2018 11:09
Jo a ještě domácí ovocné dřeně (zmrzlinky) z rybízu,jahod,borůvek, jablíček a malin.
05. 07. 2018 11:07
U nás vychytávky na léto moc nejsou, mám tu vnoučata, takže vše přizpůsobuji jim. Jídlo podle toho nač mají chuť a taky podle sezonních zelenin a ovoce, občas na grilu opečený buřtík či ryba nebo plátek masa. Co se týče pohybu vnoučata,zahrada,les,koupání , trhání a zavařování ovoce zeleniny,prostě normální léto. :-)) Pití u nás je voda + domácí ovocné šťávy, magnesia, ovocné čaje s ledem. A abych nekecala občas pivko nebo vinný střik. :-))
05. 07. 2018 09:21
Já se snažím sladké ze zmrzlin a ovoce kompenzovat pohybem na čerstvém vzduchu. Chůze, kolo a hlavně práce na zahrádce. A taky se snažím výletit po naší zemičce.
05. 07. 2018 07:56
U mně to žádné zvláštní vychytávky nebudou.Rada bych se vrátila ke sportu po vleklych zdravotních peripetiích. Začnu zpevňováním a protahovanim. Jsem zvědav co na to poví moje staré kosti.
03. 07. 2018 10:24
V poslední době toho mám až nad hlavu, takže jídlo beru jako vítanou záminku, že si k němu sednu - a nic nedělám. Prostě is dá na chvíli pauzu :-)
02. 07. 2018 20:08
Já budu mít dovolenou až v září. Pracuji v obchodě a tak dávám přednost maminám s dětmi.Vnouček má 11 měsíců a dcera stále kojí, tak u nás nemůže být sám. Tak tím pádem u mě strava a pohyb stále stejný. Hlavní je chůze s pejskem :-)
02. 07. 2018 18:25
Pracuji ve školství a tak je volna více. Čekají mne 3 pobyty - Krušné hory, Táborsko a Morava. A do toho a na to se obzvlášť těším, . pokračují .STOBí šlápoty. 7.7. ze Stvořidel do Světlé nad Sázavou a koncem srpna na Táborsko. V obou případech se propojí Morava a Čechy. Výpadek pracovního, hodně intenzivního pohybu nahrazuju cvičícími stroji....Takže STOBačky a STOBáci. Pojďme léto prochodit!
02. 07. 2018 14:25
Já jsem si na dovolenou v Chorvatsku, kterou si právě užívám , vzala s sebou sportovní oblečení, obuv, NW hole a každé ráno vyrázím na hodně svižnou procházku po pláži. Jsem spokojená denně mám nyní v průměru 15000 kroků, někdy víc, někdy míň...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři