TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 105
Celkem: 5880
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132242.20 km
Kolo: 65966.90 km
Cvičení: 5477 h 32 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Je to všechno v hlavě

15. 05. 2019

Tak již od pondělka vypukne Evropský týden obezity a v desítkách měst České republiky máte možnost si nechat změřit složení těla, abyste objektivně věděli, jak jste na tom (v některých městech ještě zbývá pár posledních volných míst).

Ale to podstatné je, že ať na tom budete jakkoliv, lektor STOBu vás nebude děsit katastrofickými scénáři, ale za pomoci laskavého přístupu společně vymyslíte, jak se pustit do změny, která povede nejen ke zhubnutí, ale i celkově vyšší kvalitě života. S lektorem společně přijdete na to, který zlozvyk se podílí na kilech navíc a vyberete si ten, kde je největší šance, že budete v jeho změně úspěšní. Budete tedy odcházet s konkrétním úkolem a k tomu si budete odnášet brožurku, podle které můžete sami pracovat na dalších změnách. 

A tak budete pokračovat v zvládání malých změn, ať sami, za pomoci lektora nebo v kurzech STOBu, až dosáhnete optimální váhy, a hlavně se budete radovat ze života. Protože hubnutí nemusí být utrpení, ale tvořivá cesta. A člověk by měl v každé životní etapě vytěžit ze života maximum.

O tom všem jsem mluvila v rozhovoru s Čestmírem Strakatým pro internetovou televizi Reflex, který kladl opravdu smysluplné otázky.

A troufám si říci, že snad toto video dá více konkrétních rad, než jste se dozvěděli ve čtvrtek v pořadu Jílkové, kde se zase mluvilo jen o různých názorech na skladbu jídelníčku. A i když byl dotaz na hlavu, tak tam bohužel nebyl žádný psycholog, který by vysvětlil, co je kognitivně behaviorální terapie. A tak nakonec Jílková téma uzavřela, když máte na něco chuť, tak háčkujte.

Budeme rádi, když budete video o psychice sdílet dále,i my se budeme v rámci Evropského dne snažit dát vědět o STOBu, například ve čtvrtek v pořadu Sama doma.

A závěrečná prosba. Je to trošku sisyfovká práce propagovat, že je často důležitější než co jíte, proč jíte a jak jíte. A že pro úspěšné hubnutí je důležité se věnovat nejen jídelníčku, ale také hlavě. A v tom nám můžete pomoci vy. Hanka Málková společně s Lenkou Vymlátilovou píšou pravidelný seriál do Blesku zdraví, který je nejčtenějším seriózním měsíčníkem o zdraví a máme možnost představovat postupně lidi, kteří smysluplně se STOBem zhubli. A myšlenku STOBu tak šířit dále mezi hubnoucí, kteří se neúspěšně snaží zhubnout za pomoci nesmyslných diet.

Podařilo se vám se STOBem už úspěšně zhubnout, rádi byste se se svým příběhem podělili a chtěli byste inspirovat i ostatní hubnoucí? Prosím ozvěte se buď zde nebo na e-mail hankamalkova@stob.cz. 

Moc děkujeme, že nám pomůžete šířit fakt, že hubnutí není jen o jídelníčku, ale také (a především) o hlavě. 

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 09. 2019 06:12
Krásný článek i video děkuji. To jak to dělá STOB je nejlepší
07. 08. 2019 15:09
Zhubla jsem díky Stobu 23 kilo za necelý rok (nejen se Stobem, ale namotivoval mě k hubnutí a naučil mě základy). Pak jsem sice něco nabrala zpět, nepovedlo se mi udržet po další 2 roky váhu na místě, ale přibrala jsem pomalu a jen část (asi 8 kg). Teď pokračuju dál v hubnutí a zase jsem se ke Stobu vrátila, i když mám už nějaké svoje postupy a návyky, sestavování jídelníčku je jednoduché a komunita je fajn. Doplňkové články a akce jsou taky prima. Díky.
17. 05. 2019 20:24
Abych měla srovnání, zkusila jsem se podívat na pořad Jílkové, pro mě naprosté utrpení - chápu, že tento typ pořadu má své příznivce, ale fakt mi vadí, když moderátorka neustále skáče do řeči, nenechá domluvit, podsouvá své názory... Takto fakt ne.
Naopak moc oceňuji to, co pro nás ve STOBu děláte a hlavně jakou formou to děláte. Navíc opravdu málokde se najde tak příjemná komunita lidí, vzájemně se motivujícíh a povzbuzujících, jako tady. Díky.
17. 05. 2019 17:55
Zdravím, děkuji za gratulaci, ale to není nic moc. Tady jsou daleko větší úbytky kg. Bylo by moc fajn, kdyby se Luhačovice ještě jeden termín. Vim, že je veliký zájem a třeba v září po hlavní sezoně by se jistě ještě jeden pobyt naplnil. K té výzvě o další možné pobyty, bych za mě a další mohla napsat třeba, Marianské Lázně, Poděbrady, Teplice. Jistě jsou někteří rády za pobyty v přírodě, ale i večerní program by uvítaly Lázně Kynžvart mě také oslovil a možná, příští rok se tam podíváme. Ještě musím napsat, že Luhačovický pobyt se letos velice zlepšil, ohledně stravování. Servírované obědy a večeře byli velice chutné a pěkně upravené. Pan Karel a Miluška se o nás pěkně starali a byli stále dobře naladěni. Ještě jednou velké díky. Linhartová Eva.
15. 05. 2019 10:30
Milá Linho a ostatní
gratuluji k úžasně zhubnutým 18 kilogramům a mám prosbu - nechtěla byste se o svém úspěchu říci prostřednictvím časopisu i ostatním? Musíme do pátku dát paní redaktorce další kontakt a pak další měsíc a další měsíc, tak se prosím i další ozvěte sem nebo na můj mail- moc děkuji. malkova@stob.cz
a k Františkovým lázním - bylo přihlášeno pouze 5 lidí - tak nám bylo líto, ale museli jsem to zrušit. A máme i jiné Lázně - právě tento týden jsou lidé v Kynžvartu, pak máme Dolní Lipovou, uvažujeme ještě o jednom termínu Luhačovice - a nebráníme se dalším místům - klidně dejte tipy
15. 05. 2019 10:02
Video je skvělé! Moc děkuji :-)
14. 05. 2019 07:16
Skvělé video, díky.
13. 05. 2019 12:06
Zítra jdu k Lence Vymlátilové na měření, těším se hlavně na její rady, jak dál ke snížení cholesterolu a triglyceridů. A velké díky za video rozhovoru pro Reflex.
12. 05. 2019 21:27
Dobrý den, se stobem jsem už dlouho v kontaktu. Našla jsem stránky jíž před lety na internetu. Pročetla jsem mnoho článků o hubnutí. Je báječné, že je taková možnost, kde se dozvědět co a jak správně dělat, aby jsme hubly. Program sebekoučink je právě úžasný v tom, že ukáže co a kolik jíst, aby se dařilo hubnout. Povedlo se mě se stobem zhubnout 18 kg. A tak se ted snažím, aby se nevrátily. Moc ráda jezdím s kamarádkami na rekondiční pobyty. Velice se nám libí v Luhačovicích a rády jsme jeli do Františkových Lázní. Nyní jsme se dozvěděly, že Františkovy Lázně končí. To nás velice mrzí, protože jsme si rády zašly večer v lázenském městě na taneček. Tímto bych se chtěla zeptat, zda uvažujete o nějakém jíném lázenském městě, kde by byla tato možnost. Velice si vážím všeho co pro nás děláte a moc zdravím. Linhartová Eva.
12. 05. 2019 20:24
Opravdu si člověk musí vše přebrat v té hlavě a musí mít důvod proč to chce dělat a jestli mu to něco dává, jinak to je o ničem.
12. 05. 2019 19:40
Jiřinka to moc hezky vystihla ve svém blogu "Rozhodni se". Je to tak, jak píší Iva i Jiřinka. Způsob našeho smyšlení o vlastním těle, "duši" i hodnotách, sebeúcta i sebeláska hrají v hubnutí hlavní role. Buďme "těmto hercům" "dobrou nápovědou". A Ivě i Jiřince moc děkuji za "otevření mých očí", obě na tom mají lví podíl :-D.
12. 05. 2019 18:15
V blogu Nevzdávatse se na tohle téma hodně píše a většina z nás se shoduje v tom, že tu nejsme jenom kvůli hubnutí ale právě pro to, že nás komunita STOBU drží tehdy, když už člověk pochybuje sám o sobě. Zmínila se o tom i Sifaka. Obě dámy jsou moje kamarádky a spolu s ostatními se vzájemně podporujeme a učíme se myslet tak abychom byly v pohodě a neutekly při prvním nezdaru. A díky pohodě, která tu vládne se tu držíme a vzájemně si pomáháme.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři