TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Světový den obezity přispěl k řešení problému s kily navíc

06. 03. 2020

Celý týden od 2. do 6. března se nesl v duchu aktivit ku příležitosti Světového dne obezity. Děkuji všem od organizátorů a lektorů STOBu a Nordic walking point po zájemce, kteří se aktivit po celé republice zúčastnili.  STOB pomohl stovkám lidí nejen si uvědomit a zhodnotit, jak jsou na tom se složením těla, ale získat i motivaci a konkrétní rady, jak svůj životní styl vylepšit a jak se do změny vůbec pustit. V dnešní době v záplavě neuvěřitelného množství diet stále platí, že základním pilířem úspěšného hubnutí je pomalá postupná změna ve třech oblastech - výživa, psychika a pohyb. A cíl nejsou jen zhubnutá kila, ale zvýšení kvality života. A o tom to bylo – od individuálních konzultací po lekce cvičení, workshopy a přednášky, kterých se zúčastnilo mnoho stovek lidí. A média? Trošku nepochopili, že v současnosti má dopad obezity závažnější důsledky než aktuální koronavirus. V tomto duchu proběhla i tisková konference k obezitě, které se účastnil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, rektor Univerzity Karlovy prof. Zima, prof. Svačina a za STOB já. Zaníceně jsme mluvili o problematice nadváhy a obezity, a když jsme skončili a dali prostor novinářům na dotazy, tak se to hned „zvrhlo“ na dotazy o koronaviru. Ve zprávách pak byly záběry na nás, co se účastnili tiskovky, ale vystřihli jen řeč pana ministra ve vztahu ke koronaviru. S tímto výběrovým myšlením pracuje i kognitivní psychoterapie. Člověk často zužuje výběr myšlenek jen na to, co je zrovna „in“. A tak jako jsme od rána do večera masírovány tématem koronaviru a dostáváme se zbytečně do stresu, čímž se snižuje imunita, stejně tak někteří podléhají nesmyslným nabídkám na hubnutí, které na nás denodenně útočí v časopisech i na internetu. Tak se nenechte příliš ovlivnit okolím a užívejte krás, které nám život přináší – ať už je to lyžování nebo téměř jarní procházky. A děkujeme za příznivé ohlasy k aktivitám, které pro vás STOB v tomto týdnu nachystal. Budeme rádi, když nám napíšete, čeho jste se zúčastnili právě vy a co vám aktivity přinesly.

 

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 03. 2020 10:47
Já jsem si nechala udělat měření těla na Dni zdraví v říjmu, to nedopadlo špatně,ale během toho půl roku to asi s mou životosprávou šlo s kopce, tam by mě docela zajímal rozdíl. Ale zrovna ten týden jsem byla hodně zaneprázdněná, a když jsem konečně znala svůj program, kdy bych eventuelně měla čas, přečetla jsem si, že všechny termíny na analýzu už jsou obsazené.
Rozhodně ale všechny tyhle aktivity považuju za přínosné.
11. 03. 2020 06:30
Víc než na koronavirus myslím na viscerální tuk, který se mi usazuje s přibývajícím věkem v břišních partiích a který mi připomnělo měření těla minulý týden v rámci světového dne obezity. Za tuto akci stobu děkuji a budu ráda, když se bude příští rok opakovat.
09. 03. 2020 07:57
Bylo mi divné, že Vás vidím v televizi s panem ministrem a tématem koronaviru. Teď už je mi to jasné. Myslím, že téma koronavirus už je horší než virus sám, byť nechci zlehčovat situaci. Jen už je to, jak pravila ZDRHLA, obtěžující. Obezita je, bohužel, velké téma, ale Vy můžete být hrdá na to, co děláte. Myslím, že STOB a jeho aktivity jsou pro mnoho lidí tou správnou cestou k pochopení vlastního těla a duše.
08. 03. 2020 10:24
V tomto týdnu jsem se přímo žádné aktivity u příležitosti Sv. dne obezity nezúčastnila, ale filozofii STOBu vstřebávám dlouhodobě a rozumím jí. Ne vždycky ale dodržuji. A koronavirové masáže mě už obtěžují, takže raději knížka, sluníčko a pohyb na sluníčku.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři