TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132969.40 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5517 h 25 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Víte, co je Nutri-Score?

01. 03. 2022

Již za pár dní  - v sobotu - se potkáme na Dni zdraví

Těším se, že některé z vás uvidím naživo. Abychom se poznali, pojďme se potkat  v 14. 30 v kavárně, která bude naproti stánku STOBu. Věřím, že si den plný pohybu, ochutnávek, nejrůznějších měření či  odborných přednášek v rámci konference užijete. A dozvíte se i novinky ve výživě. Žhavou aktualitou, o které je hodně řeč, je označování potravin – a konkrétně Nutri-Score.

Značení Nutri-Score  bude vysvětleno  u stánku

Návštěvníci Dne zdraví se budou moci blíže seznámit  s tím, jak funguje zjednodušené nutriční označování na přední straně obalu. Na stánku  Nutri-Score platformy budou k dispozici výrobky a ochutnávky od společností Danone, Nestlé, Dr. Oetker či Europasty, které tento systém již v Česku využívají. Odborníci Platformy zájemcům vše i osobně vysvětlí.

Nutri-Score  je barevný semafor na přední straně obalu potraviny, který pomáhá spotřebitelům orientovat se mezi výrobky a snadno a rychle odhalit, které výrobky jsou nutričně hodnotnější, a tedy by se měly konzumovat častěji, (zelená barva), a které potraviny mají naopak nižší nutriční hodnotu a jejich konzumaci bychom měli omezit (červená barva). Mnoho studií a průzkumů ze zahraničí dokládá, že právě Nutri-Score reálně spotřebitelům pomáhat dělat lepší a informovanější volbu mezi výrobky zejména v jedné kategorii (třeba snídaňové cereálie), a tím i přispívají k jejich zdravějšímu a vyváženějšímu stravování.

Více informací o Nutri-Score na www.nutriscorecesko.cz

 

A ještě dlužím z minulého blogu  vysvětlení, co je Coffeec.

 

 Coffeec je káva upravená za studena macerací (zalitá studenou vodou, a to víc než dvanáct hodin). Cold Brew Coffee je způsob přípravy kávy, který patří v současné době mezi nejšetrnější úpravy. Díky šetrné úpravě si zachovává celou řadu prospěšných látek. Má dlouhotrvající povzbuzující účinek, nezatěžuje organismus po požití, podporuje trávení a povzbuzuje činnost kardiovaskulárního systému. Je vhodná při práci, sportu i setkání s přáteli.

 

Tak na viděnou v sobotu.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 03. 2022 13:08
Já tam ,bohužel, nedorazím, moje nedávno odoperované koleno by půldenní aktivitu ještě nedalo a manžela mám doma krátce po operaci ramene, je odkázaný na mou pomoc. Věřím ale, že příště to už snad vyjde.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři