TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 05. 2020

Jak si nahrát profilovou fotku?

saint_caitlione

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3046
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 91.92 km
Kolo: 8.60 km
Cvičení: 9 h 48 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

saint_caitlione

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Druhý týden- želva kráčí

08. 06. 2020

Krátké shrnutí druhého týdne.

 

Začátek týdne poměrně ušel. Držela jsem více méně disciplínu, jedla hodně zeleniny, jedla pravidelně.

Uprostřed týdne jsem začala trochu kolísat, ale dobrý.

Pátek a víkend byly ovšem katastrofální. V pátek jsem měla zkoušku (třetí pokus při třetím zápisu předmětu, tedy poslední z posledních), kterou jsem úspěšně neudělala. Na jednu stranu škoda, protože mi zbýval jen tenhle předmět (Makroekonomie II), aby mě pustili ke státnicím, na druhou stranu si nedokážu představit, jak bych dělala státnice z ekonomie. Tak zůstanu holt jenom bakalářem, inženýr ze mě nebude. Pokud by mě někdy v budoucnu napadlo mrhat čas tím, že by mě znovu chytla chuť studovat, nejdřív se praštím po hlavě (a potom asi přes kapsu, protože jsem vyčerpala bezplatnou dobu studia, haha). Na pátek jsme při jakémkoliv výsledku plánovali s přítelem nějakou nezdravou večeři, takže to, že mě semafory svítili jak šílený po večeři z McD bylo očekávané.

Jenže víkend očekávaný nebyl. Jsem velmi citlivá na změnu tlaku a bylo mi celý týden, jemně řečeno, blivno. Motala se mi hlava, byla jsem unavená. Když se do toho spojil stres, který ze mě spadnul po zkoušce (vždycky to tak mám- po zkoušce jsem jak hadrový panák), neměla jsem ani chuť k jídlu, ani vařit. Oběd jsem naštěstí měla uvařený, ale večeře jsme si opět objednávali. Sice tím, že jsem skoro celý den nejedla, jsem nepřekročila doporučenou denní dávku kalorií, ale mít za celý den jen oběd a velmi vydatnou večeři je dost na pytel (taky mi to dneska dává moje žáha pěkně sežrat).

Každopádně i tak želva kráčí dál.

Původní váha k 25. 05. 2020: 123,2 kg, tuk 40,2%

Váha k 08.06.2020: 120,8 kg, tuk 39,8%

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 06. 2020 09:10
člověče s tou školou je to opravdu škoda.. nejde nahnat kredity ještě z jiné strany? ekonomka měla třeba za zápis nepovinných předmětů navíc, kredity, co šly použít - brácha na tom uhrál zápis 2 předmětů.. nebo se domluvit s vyučujícím, jestli ti neumožní ještě jeden pokus, že se jen netrefilo téma, ale připravovala si se a je to poslední předmet co chybí. v takové situaci je to babo raď, ale i když je to jen papír, tak když už na tom člověk tráví čas, tak je fajn něco z toho mít za výstup.
jinak gratulace k týdennímu výsledku, pěkně se to sune výkyvům navzdory :)
10. 06. 2020 12:44
Děkuji všem za podporu. Bohužel se školou se to má tak, že jsem už o rok přetahovala, předmět jsem měla zapsaný potřetí (zápis na povolení děkana fakulty) a mám neurologické onemocnění, které neblaze ovlivňuje mé možnosti soustředění a paměti. Ano, uvažovala jsem nad tím přihlásit se na příjmačky a nechat si předměty uznat, ale můj obor už se nebude otevírat. Možná, jednou, až budu hubená, bohatá a slavná, si zaplatím školné 40k a udělám si nějakého toho půlročního MB, nebo tak něco. :-D
09. 06. 2020 13:14
Držím palce, aby ti všechno dobře dopadlo. Třeba i s tou školou se to nbějak vyřeší, ale na druhou stranu, z nějakého titulu se nestřílí, hlavně když budeš dělat práci, která tě bude bavit.
09. 06. 2020 04:55
Nikdo nejsme dokonalý a čas od času se ten prasečí den objeví. Tady jde o to nezabalit ani hubnutí ani studium. Zkus najít cestu do předu.
08. 06. 2020 20:47
Jsme "jen lidi", a tak děláme chyby. Takže "poučení z krizového vývoje" :-) a jede se dál. Tu školu bych bych taky ještě nějak řešila. "Žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří." Holky mají pravdu, třeba by se řešení našlo. I neskutečně složité věci mají občas neskutečně jednoduchá řešení. Zahodit dva roky je opravdu velká škoda.
08. 06. 2020 20:41
Držím palečky ať želvička uhání stále dál:-)
08. 06. 2020 20:36
Také jsem pro pokračování ve škole i na STOBU. Přeji ať se daří.
08. 06. 2020 14:31
Souhlasím s ajankou, určitě nenechávej vyčerpání cloumat svou osobou a informuj se. Kilča jdou dolů, tak hezky pokračuj.
08. 06. 2020 11:08
A určitě nejde třeba zopakovat ročník( pokud jsi ostatní předměty splnila, tak si nechat uznat tyto předměty ) a dát tuhle poslední zkoušku za rok a státnicovat? Přijde mi, že určitě nějaká možnost musí existovat, než jen tak zahodit 2 roky.... Určitě by jsem neházela flintu do žita, pořádně si to zjisti.....

Tak držím palce, ať něco pozitivního vypátráš a toho ing. si doděláš:-)!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři