TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 05. 2020

Jak si nahrát profilovou fotku?

saint_caitlione

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3046
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 91.92 km
Kolo: 8.60 km
Cvičení: 9 h 48 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

saint_caitlione

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Odpusť STOBe, neboť jsem zhřešila

27. 07. 2021

27. 07. 2021

Ano, pořád jsem tady. I když jsem dlouho nepsala.

Odpusť STOBe, neboť jsem sešla na zcestí a zhřešila.

Na začátku cyklu jsem naplánovala shození téměř 12 kg. Cyklus mi končí za tři týdny a já mám dole 2,3 kg. Hej, aspoň jsem se nezastavila úplně.

Bylo to ošklivé období, ošklivější, než jsem si dokázala představit. Zatím asi nejhorší část roku (ale ještě nekončí, lol).

Mé problémy s kolenem, které jsem pociťovala už od března, vyvrcholili v půlce června. Koleno z ničeho nic zdvojnásobilo své normální rozměry. Nemohla jsem pomalu ani chodit, natož cvičit. Deprimovalo mě to.

Aktuálně mám potvrzený poškozený meniskus (není jasné, jestli jen natržený, nebo úplně rozržený). Tento týden se objednávám ke specialistovi ortopedovi a čeká mě na 99% artroskopie.

Abych neměla svých vlastních problémů dost, tchýni chytla záda. A to jako dost ošklivě. Bolelo jí ležet, sedět, chodit, cokoliv. Dvakrát jsem k ní volala sanitku. Má nějaký spasmus ve spodním esičku páteře. Právě tento týden ji vezu k ortopedovi, kde se chci objednat s tím kolenem.

Na tchýni je ale samozřejmě výživově závislý její manžel a částečně její vnuk, takže jsem, jako správná snacha, vařila pro všechny. U nás se normálně vaří na dva dny. A vařit dohromody pro pět lidí mi dalo trochu větší záhul, než jsem čekala.

Do toho jsem musela zastat funkce jako "vrchní sklízeč ovoce a zeleniny (včetně následného zpracování)", "vrchní malíř- natěrač" a další pozice, které mi v naší domácnosti už pomalu dávají pozici poloboha (kdykoliv někdo něco potřebuje, jde rovnou za mnou).

Asi je pochopitelné, že pod vším tím stresem jsem prostě povolila. Neměla jsem čas si skoro ani umýt vlasy, natož si naplánovat a sníst zvlášť jídlo.

Každopádně, sebehojící funkce kolena je ve stavu, kdy mi koleno už nenatéká a přes den už skoro ani nebolí (a to ani při chůzi do/ze schodů). Tchýni už je tak dobře, že se i hádá (dobré znamení) a od zítřka už chce zase vařit sama. Mě tak zase spadnula nějaká tíha z ramen a i když nemůžu nijak extrémně cvičit, jsem skálopevně rozhodnutá dodržovat a zapisovat si jídelníček. Snad tedy alespoň ty tři poslední týdny k něčemu budou.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 07. 2021 22:46
Držím palce ať se vše v dobré obrátí a kolenu se uleví.
28. 07. 2021 19:46
Máš to teď hodně náročné, tak vydrž a bude zase lépe. Při té práci pro rodinu a stresu se každé kilo dolů počítá. Zasloužíš pochvalu :-) Drž se!!!
28. 07. 2021 08:36
Podívej, jsou lidi a jsou ženský.... a my ženský musíme vydržet všechno !!!!!!!Bez nás by to prostě nešlo a proto ti uděluji velkou pochvalu , vážně!!! Vím jaké to je, když nemůžeš dělat to co ty chceš, ale děláš více pro jiné. Pro mne jsi fajn ženská a proto ta pochvala... a teď si uží sama sabe, než to život zase něco postaví do cesty !!!!!
28. 07. 2021 07:46
Víš co, to je přece úspěch při tom záhulu, kterým jsi procházela. Pochval se přece, jsi holka šikovná :-)
27. 07. 2021 23:39
Já bych řekla, že se počítá každé kilo dole :-)
A hlavní je, aby člověk byl tak nějak obecně zdravý.
Tak ať se tvoje koleno i Tchyniny záda brzo dají do kupy a tobě se zase vydá želvička správným směrem.
Držím palce.
27. 07. 2021 21:42
Holka zlatá, jak já ti rozumím. Ale nezoufej, nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř. Tak s chutí znovu na značky a držím ti pěsti, abys byla v pohodě, zdravá a podařilo se ti tvoje předsevzetí splnit. Kdy to bude není až tak důležité.
27. 07. 2021 19:43
Určitě se Ti podaří dostat do těch správných kolejí,nezoufej.
27. 07. 2021 18:15
Teda měla jsi toho hodně a ještě jsi i trochu zhubla. Snad už budeš mít míň povinností a bude se hubnout lépe. Přeji ti, ať ti to s kolenem dobře dopadne.
27. 07. 2021 17:59
Jak píšeš, ještě máš nějaký zen den před sebou, tak můžeš zase více přemýšlet nad tím co jíš a hlavně na té pravidelnosti :-).
Artroskopie kolene se neboj, umějí odstranit poškozenou část menisku, zahladit chrupavky, vyčistit kloub. Nějaký ten den sice o berlích budeš, ale dá se to zvládnout a hlavně potom budeš mít klid :-). Já byla na velké artroskopii před 6 lety a koleno mi v rámci možností dali dohromady, takže teď můžu toho dělat podstatně víc než před operací :-). Takže budu držet palce, ať se vše zdárně vyřeší :-)!
27. 07. 2021 17:07
Myslím si, že i udržet váhu je záhul a pokud se zadaří, je to fajne jak by řekla Hanka.
Neházej flintu do žita - bude líp
27. 07. 2021 14:45
S občasnými a někdy i s trvalými problémy se potýká každá z nás a uklouzne zrovna tak, ale důležité je to že víš, že se snažíš, že na vše nekašleš a že i když pomaleji než jsi plánovala jedeš s váhou dolů a ne nahoru. Drž se a ať koleno vylepší, tchýně osamostatní a z tvých povinností si ukousne také někdo jiný .

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři