TOPlist
Sledujte nás:

Lucie zhubla 23 kilogramů pomocí Talířků a pokračuje dál

Zpět

Lucie je sedmadvacetiletá slečna s milým úsměvem a vždy dobrou náladou. Ráda vaří, plave a zajímá se o moderní způsoby komunikace a sociální sítě. Cení si upřímných a pravdomluvných lidí. Ona sama je spolehlivá, dochvilná, přátelská a když může, ráda pomůže. 

Lucie je mladá dáma se srdečným úsměvem. Přátelé i kolegové u ní vždy najdou pomocnou ruku.

Lucie, jaký byl tvůj život před hubnutím?

Žila jsem opravdu úplně jinak než nyní. Co se týče stravy a péče o své zdraví, přistupovala jsem k tomu dost flegmaticky. Asi jako pro většinu mladých lidí, byly i pro mě prioritou večírky, akce a kamarádi. 

Zajímala ses v tomto období i o diety a hubnutí? 

Určitě, ale vždy jsem po týdnu skončila. Diety, které jsem zkoušela, vždy něco zakazovaly a omezovaly mě, a to se mi nelíbilo. Zkoušela jsem například LOW carb, Mačingovou, proteinovou nebo vajíčkovou dietu. Vždy jsem zhubla, ale pak zase přibrala. V konečném důsledku šla moje váha pomalu a jistě nahoru.

Největší nárust kil ale proběhl před 2-3 lety, kdy jsem řešila spoustu zásadních životních změn! Poznala jsem svého nynějšího přítele, našla si nové zaměstnání, přestěhovala se, obklopili mě noví lidé, jak v soukromém, tak i pracovním životě. De facto jsem začínala úplně nový život a jídlo bylo to jediné, co jsem neměnila. Takže jsem jedla, jedla a jedla… Aniž bych si to v tom kolotoči změn uvědomovala, měla jsem najednou o 15 kg více. Celkem jsem nabrala 30 kg, které nyní shazuji.

Co bylo tou poslední kapkou, která odstartovala tvůj proces ke změně?

Byla to souhra více okolností. Za prvé, bylo léto a v plavkách nebo letním oblečení jsem se cítila velice špatně. Když jsem se dívala na hubené ženy, kterým jsem tak moc záviděla, byla moje psychika úplně rozhozená. Za druhé, už jsem na sobě cítila začínající zdravotní komplikace - nadměrné pocení, zadýchávání, bolest kloubů, uklidit domácnost byl problém, protože jsem funěla a nemohla se ani pořádně ohnout. Tou úplně poslední kapkou byl klient, který byl přesvědčen, že jsem těhotná a já mu vysvětlovala, že jsem „jen tlustá“. 

Do hubnutí jsem se pustila 19. 8. 2018, pamatuji si to přesně. Podařilo se mi zhubnout 19 kg, v hubnutí pokračuji a jsem moc, moc spokojená!

Ty sis pro hubnutí vybrala Talířky, o kterých ti řekl lékař, jak se ti s nimi hubne?

Strašně mi vyhovuje, že mi nic nazakazují a mohu jíst vše, co mi chutná. Talířky jsou velmi jednoduché na pochopení, vlastně vše hned vidíte na fotce. Naučila jsem se číst potravinové obaly, sledovat, kolik, co má gramů a jakou energetickou a výživovou hodnotu. Takto jsem zjišťovala, co je pro mé tělo dobré a co ne. Výrobci udělají senzační obal nějakému výrobku, ale když se pak člověk podívá na energetickou hodnotu a na složení, tak teprve zjistí, že to tak senzační není. 

„Při hubnutí mi pomáhají Talířky. Jsou jednoduché na pochopení, vlastně hned vidíte na fotce, kolik čeho můžete sníst.“

Zažila jsi v průběhu hubnutí nějakou krizi?

Zatím opravdu ne. Snažím se si nic nezakazovat a ke všemu přistupuji s mírou. Myslím, že důležité je nejen chtít zhubnout, ale i chtít pro to něco opravdu udělat. Pak není nic překážkou a neexistují výmluvy, proč něco nejde, ale vždy si najdete způsob, jak to udělat. Řídím se heslem: „Nehledej důvody, ale hledej způsoby.“

 

Řídím se heslem: „Nehledej důvody, ale hledej způsoby.“ Dříve jsem se považovala za člověka, co má silně vyvinutou slabou vůli pro cokoliv, díky hubnutí jsem ale v sobě našla pravý opak. Teď už se na sebe i ráda podívám v zrcadle.

Stalo se ti ale někdy, že jsi vybočila z nastaveného režimu?

No jasně. Ale nedělala jsem si z toho výčitky. Prostě jsem druhý den najela zase do správného režimu. Důležité je být v klidu a pokračovat. 

Jaká pozitiva po zhubnutí nejvíce vnímáš? 

Hlavní je úleva po zdravotní stránce. Přestaly mě bolet klouby, nezadýchávám se, mám více energie a opět radost ze života.  No, a moje oblečení mi je nyní opravdu velké, a to asi každou ženu potěší.

Lucie, viděli jsme se na prosincovém focení, jak jsi na tom dnes?

Váha už nejde tak rychle dolů jako na začátku, ale důležité je, že jde stále dolů. Na nový režim jsem si tak moc zvykla, že jej beru jako přirozenou součást každého dne. V prosinci jsem měla mínus 19 kg a aktuálně jsem na mínus 23 kg. 

Kdybys měla našim čtenářům dát jedinou radu na hubnutí, jaká by to byla?

Všechno dokážete, jen se nebojte, musíte ale chtít opravdu doopravdy. Nikdy nehubněte pro okolí nebo pro nový módní trend, ale sami pro sebe! Je to váš život, vaše zdraví. Myslete na sebe a mějte se rádi.

A jak vypadá Lucky typický denní režim a jídelníček? To se dozvíte v blogu!

Hodnocení (22 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 10. 2019 19:52
Je to k nevíře, ale věřím Vám to!
27. 04. 2019 22:24
Jsi dobrá,dáváš to!Jen tak dál! A gratuluji k vysněné postavě.
25. 04. 2019 10:03
Krásně jsi zhubla a moc ti to sluší. Jsi šikovná.
17. 04. 2019 15:33
Moc Ti to sluší, gratuluji k výsledku a přeji ať se i nadále daří. A to nejen hubnutí.
16. 04. 2019 22:16
To opravdu gratuluju a změnu k lepšímu moc přeju. Ať ta spokojenost hodně dlouho vydrží!
16. 04. 2019 10:40
Lucko, gratuluji ke krásným výsledkům! Přeji, ať se ti daří :-)
16. 04. 2019 10:31
Lucko, gratuluji, moc ti to sluší! :-)
16. 04. 2019 08:07
Ano, to je přesně ono : mít se rád, myslet pozitivně a hlavně chtít se sebou něco udělat....moc gratuluji....
16. 04. 2019 07:36
Milá Lucie, gratuluji k přístupu, jaký jsi zvolila a přeju Ti, abys dosáhla toho, co sama chceš. Myslím, že to dokážeš, pokud budeš pořád tak dobře naladěná. Hodně štěstí !
16. 04. 2019 04:30
Podle fotek moc fajn děvčica a moc jí blahopřeji ke krásnému úbytku :-)!
16. 04. 2019 04:16
Lucka je pozitivní človíček a její cesta je ten správný směr. Tak jen tak dál.
15. 04. 2019 22:16
Lucka je opravdu milá a příjemná mladá dáma a na jejím příkladu je vidět další z cest, které vedou k cíli. Její cesta jí vyhovuje a ona se postupně změnila k obrazu svému. Lucko, hodně štěstí na Tvé cestě
15. 04. 2019 22:16
Lucce velká gratulace. Moc jí to sluší.
15. 04. 2019 21:22
Sympatický pohled na věc. Lucii gratuluji a držím palce, aby se dařilo i dál :-).
15. 04. 2019 20:44
To se mi líbí:-)Přirozený a pozitivní názor.Jen tak dál:-)

Naši partneři