TOPlist
Sledujte nás:

Proč pro některé uživatele Sebekoučinku dojde k změně doporučených hodnot energetického příjmu oproti minulé verzi

Zpět

Náš program Sebekoučink se neustále vyvíjí a zdokonaluje na základě vědeckých výsledků a také díky zpětné vazbě, kterou dostáváme od uživatelů ať již zkušebních verzí programu či Sebekoučinku přímo v praxi. Smyslem programu je, aby vám pomohl optimálně k pozvolné a rozumné ztrátě nadbytečných kilogramů. Každý z nás je jedinečná a neopakovatelná lidská bytost a proto i každý hubne jinak. Není v lidských silách vytvořit tak přesný program, který by „pasoval“ úplně na všechny. Dle zákonů statistiky bude program plně fungovat na 50% populace a pro dalších 50% budou některé parametry nedostačující či naopak přesahující. Pro některé uživatele našeho programu dojde při přestupu na novou verzi Sebekoučinku ke změně doporučené hodnoty přijímané energie u nastavených aktuálně probíhajících cyklů. Předem vás chceme informovat, proč k tomu dojde.

Váš energetický příjem je počítán z hodnoty bazálního metabolismu a z tzv. „anamnestického“ údaje o prováděné fyzické aktivitě (FA). Hodnotu bazálního metabolismu spočteme na základě váhy, výšky, věku a pohlaví. Fyzickou aktivitu si zadáváte sami a tato položka může velmi ovlivnit konečnou hodnotu doporučeného energetického příjmu. V novém Sebekoučinku jsme zpřesnili zadávání fyzické aktivity. Energetický příjem je navyšován dominantně dle počtu hodin pohybu týdně. Ve staré verzi programu byla dotazována pouze frekvence pohybu týdně. Na první pohled je jasné, že jiný bude energetický výdej u osoby cvičící 3x týdně 20 minut a osoby cvičící 3x týdně 90 minut. V původní verzi programu obě osoby spadaly do stejné kategorie. Počtem hodin sjednotíme zadávané údaje a tak zpřesníme výpočet.

Další parametr, který je pozměněn, je údaj o opakovaných pokusech o hubnutí. Pokus o hubnutí je poměrně složité definovat a každý si ho představí jinak. Ze zkušebních verzí programu a i z reakcí našich frekventantů jsme přesvědčeni, že za pokusy o hubnutí bylo považováno i krátkodobé držení nejrůznějších diet. Tyto krátké epizody nízkého energetického příjmu naštěstí neovlivní hodnotu bazálního metabolismu natolik, aby musely být hodnota predikovaného bazálního metabolismu významně pomenšena. Těm, kteří již 3x a více drželi redukční režim s významným snížením energetického příjmu po dobu min. měsíce, bude hodnota energetického příjmu vyšším koeficientem oproti staré verzi upravena.

Víme, a dělá nám to velkou radost, že mezi uživateli Sebekoučinku jsou již zkušené, edukované, ženy v menšině i muži. Pokud již máte opakovaně vyzkoušeno, jaký energetický příjem je pro vás optimální a dochází při něm k rozumné redukci hmotnosti, máte možnost si sami hodnoty energetického příjmu upravit. Limitem zůstává minimální příjem 5000 kJ na den. Pro začínající či nezkušené uživatele doporučujeme, aby dodržovali programem nastavený energetický příjem.

Věříme, že nová inovovaná verze Sebekoučinku vám pomůže k nastavení a udržení aktivního životního stylu, k tolik žádoucí redukci hmotnosti a posléze k dlouhodobému udržení zredukovaných kilogramů.

Hodnocení (37 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 05. 2013 23:02
ten sebekoučink musím ještě v budoucnu do detailu prostudovat....vypadá velice zajímavě.....jen se bojím, zda si vydržím hodnoty zapisovat....
10. 05. 2013 09:24
sebekoučink je výborný,ale s dvěma malými dětmi tam nestíhám ty údaje zadávat,chtělo by to trošku zjednodušit jako na fitwebu,tam mám celý den zadaný za 5 minut
15. 04. 2013 20:49
Sebekoučink je výborný program. Moc mi pomáhá v hubnutí a je i zábavný.
15. 03. 2013 11:32
Sebekoučink je výborný pomocník :-) Děkuji
14. 03. 2013 12:27
já nemít na to pomocnici,tak se na to úplně vykašlu.
13. 03. 2013 20:33
Energetický příjem a jeho možná změna je fajn,zaregistrovala jsem to minulý týden,když si o tom někdo psal.Máme asi všichni nastavenou nějakou intenzitu cvičení a k tomu odpovídající ener.hodnoty,ale přeci všichni pohyb.aktivitu zvyšujeme a tak ba to tu a tam chtělo skontrolovat jestli má naše tělo všeho dost a nebo jestli už je čas na zvýšení energie :-)
03. 03. 2013 13:44
Zpočátku se mi zdálo nastavení energetické hodnoty velmi nízké,moc jsem nevěřila,že se mi podaří udržet alespoň přibližně nastavený energetický příjem,ale po několika dnech zjišťuji,že se to zvládnout.
02. 03. 2013 19:25
Prosím o info, zda je možné změnit poměr bílkovin a sacharidů jinak, než je přednastaveno. Mám dle vyšetření u pana Havlíčka zjištěnu vysokou hodnotu kyseliny močové a tím pádem předepsaný nižší obsah bílkovin, hlavně z masa. Naopak sacharidy mám od něj stanovené mnohem vyšší, než mne to tu pustí. Děkuji
28. 02. 2013 21:29
s tímhle programem zatím trochu bojuji... ale já to zvládnu! už teď je pro mě pozitivní to, že se dokážu zamyslet nad tím co jím ;o)
27. 02. 2013 22:25
Uvítala bych v jídelníčku sebekoučinku zařazení potravinových doplňků mladý ječmen a sladkovodní řasa chlorella. Moc by mi to pomohlo ve správném počítání denního příjmu.
05. 12. 2011 22:07
Chtěla bych se zeptat, proč mi neustále nejde spustit sebekoučink. Zadám vstupní údaje a u č.9 se to zastaví a nejde to dál, nevím kde dělám chybu. Už jsem užívala tu Vaši minulou verzi a byla jsem s ní spokojená, potom jsem ukončila cyklus a nový nelze nastavit. Poradíte? musolini

Naši partneři