TOPlist


Risotto s červenou řepou

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule šalotka180
Řepa červená180
Rýže Arborio 180
Olivovy olej Extra Virgin40
Gran Moravia60
Máslo přepuštěné, Ghí10

Energetická hodnota celkem: 6081 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 179 SAFA (g): 36 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2027 kJ

Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 59.7 SAFA (g): 12 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

200 ml červeného suchého vína horký zeleninový vývar

Postup přípravy

Na rozpálený hrnec dáme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme (do skleněna), přidáme najemno nákrájenou řepu, lehce osmažíme, přidáme propranou rýži a lehce prosmazíme. Přidáme víno a za stálého míchání vyvaříme. Podlejeme horkým vývarem jen tolik, aby vývar byl ve stejné výšce jako rýže. Mícháme tak dlouho až se vývar vyvaří. Opakujme podliti a vyvaření až bude rýže al dente. Přidáme máslo, sýr a řádně promícháme. Necháme 10 min odležet. Podáváme jen tak s trochou sýra nebo s krůtím steakem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma