TOPlist


Rizoto s červenou řepou

  • STOB recept
  • Autor: TerezaBenickova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže Arborio (v suchém stavu)370
Řepa červená350
Cibule šalotka120
Víno bílé suché200
Zeleninový vývar (čistý)1000
Parmezán 32%50
Olej řepkový10

Energetická hodnota celkem: 8342 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 374 SAFA (g): 12 Cukry (g): 39 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1390 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 62.3 SAFA (g): 2 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, případně tymián

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (dobře to jde škrabkou na brambory). Na větší pánev dáme řepkový olej, přidáme plátky řepy a restujeme asi 5 minut na středním plameni. Poté přidáme na drobno nakrájenou šalotku nebo červenou cibuli. Restujeme dalších 5 - 7 minut. K zelenině přidáme rýži Arborio, krátce zarestujeme a zalijeme dvěma deci suchého vína. Víno necháme vyvařit a poté zalijeme směs asi třetinou zeleninového vývaru. Vývar necháme vyvařit a rýži znovu zalijeme a promícháme. Takto opakujeme dokud není rýže hotová a dokud nemá směs krémovější konzistenci. Rizoto by určitě nemělo být suché. Na závěr úplně ztlumíme plamen a přisypeme parmezán, který by se měl v rizotu rozpustit, zamícháme a ochutnáme. Výslednou směs bude potřeba pravděpodobně dochutit solí a pepřem (záleží na síle vývaru, který použijete), můžete přidat i bylinky. Rizoto můžete podávat jako přílohu například k rybě.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

04. 11. 2018 21:19

zdenalan

Řepu jsem vzala ze zahrady, tak můžu vyzkoušet..

02. 11. 2018 09:17

klosa

S řepou jsem ještě rizoto nedělala -vyzkouším

30. 10. 2018 09:24

paniLiba

Mohlo by to být dobré, ale neláká mě moc červená barva rýže....

29. 10. 2018 08:35

bessi

Až na to víno, tak toto jídlo si dělám a moc mi to chutná

29. 10. 2018 07:14

ajanka

Vypadá to zajímavě, řepu mám ráda, tak proč to nevyzkoušet :-).

29. 10. 2018 06:50

nevzdavatse

Tuto kombinaci také neznám, ale úroda červené řepy byla velká, tak proč ji nezkusit:-)?

29. 10. 2018 06:08

babicka Eva

S červenou řepou jsem rizoto nevařila,vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma