TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pizza košíčky s tuňákem

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bazalka

Energetická hodnota celkem: 4380 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 118 SAFA (g): 21 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 876 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 23.6 SAFA (g): 4.2 Cukry (g): 2.6 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kynuté těsto na pizzu. V troše vlažné vody smícháme droždí s cukrem. Celozrnnou mouku smícháme v míse s malou lžičkou soli a olejem. Přidáme připravený kvásek a dolijeme vlažnou vodou. V míse vytvoříme konzistentní těsto, které následně ještě důkladně prohněteme na pomoučené pracovní ploše. Měl by nám vzniknout hladký bochánek, který přendáme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout 30 - 40 minut. Vykynuté těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka (stačí na to menší kulatá sklenička), jejichž okraje mírně prsty ohneme, aby nám vznikl mělký košíček. Rajčatovou pasatu smícháme s prolisovaným česnekem a trochou pepře. Touto směsí potřeme vnitřek každého košíčku. Na to položíme lístek čerstvého špenátu. Následně do každého košíčku přidáme trochu konzervovaného tuňáka a na jemno pokrájenou šalotku. Posypeme sýrem a můžeme přidat i trochu sušené bazalky. Košíčky pečeme na plechu vyloženém pečeným papírem v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 10 - 15 minut.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 10. 2017 05:14
Tohle by mohlo být dobré. Díky za inspiraci:-)

Naši partneři