TOPlist


Brokolicová polévka s hlívou a krutony

  • STOB recept
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Chléb žitný celozrnný200
Olej řepkový12
Hlíva ústřičná100
Česnek12
Cibule100
Celer bulva100
Petržel - kořen100
Mrkev150
Brokolice300

Energetická hodnota celkem: 3593 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 143 SAFA (g): 2 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 43 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 898 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 35.8 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 10.8 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Do osolené vody dáme vařit brokolici rozdělenou na menší kousky, půl mrkve, půl petržele a čtvrt celeru. Vody dáme tolik, aby zelenina mohla plavat. Na pánvi osmahneme cibuli a přidáme nastrouhaný zbytek mrkve, celeru, petržele, hlívu a česnek. Trochu osolíme, opepříme a chvilku necháme na pánvi orestovat. Přidáme orestovanou zeleninu do hrnce, osolíme a opepříme, přiklopíme a vaříme ještě 20 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku není potřeba zahušťovat. Na kapce oleje orestujeme na kostky nakrájený chléb a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 08. 2017 11:01

KruntoradovaL

Moc dobrá

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma