TOPlist


Pomazánka z pečeného lilku a uzené makrely

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek400
Makrela uzená50
Citronová šťáva10
Česnek12

Energetická hodnota celkem: 1036 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 3 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 173 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 4 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

čerstvé bylinky

Postup přípravy

Lilek dáme péct v kuse do trouby, přidáme i celé stroužky česneku, pečeme na 200 °C, dokud není lilek měkký, česnek vyndáme dříve, aby se nespálil. Lilek necháme vychladnout, vychladlý lilek oloupeme a rozmixujeme společně s uzenou makrelou. Dochutíme citrónovou šťávou, případně solí a přidáme nasekané bylinky (petrželku, pažitku).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (25 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

29. 12. 2017 20:36

poradna

lilek mi moc nechutná, ale v této kombinaci to může být dobré...

08. 10. 2017 07:15

tkoskubova

.Lilek mám moc ráda,dělám ho většinou na cibuli a s cuketou,případně rajčaty.Tento recept vypadá zajímavě,ani není složitý,tak to možná také zkusím.

06. 10. 2017 08:23

MaHelen

lilek mi moc chutnal v Itálii. Ale sama ho moc neumím upravit. Pokusím se o tento recept

05. 10. 2017 19:25

bessi

To vypadá jednoduše a chutně. Vyzkouším

04. 10. 2017 13:52

martashi

Spojením lilku a makrely si nejsem moc jistá, každé sólo mám ráda, ale nevím najdu-li odvahu smíchat. Asi zkusím jen vzorek a uvidíme :-)), spíš bych zkusila použít tuňáka.

04. 10. 2017 08:35

Rozeta

Jednoduché na přípravu, takže zkusím.

03. 10. 2017 20:16

DanaR

Lilek moc nevařím, tak mám alespoň inspiraci.

03. 10. 2017 17:25

hajekrad

Bez toho lilku by to bylo asi lepší.

03. 10. 2017 16:47

ifucikova

To musím vyzkoušet, uzenou makrelu mám ráda, ale s lilkem jsem ji ještě nezkoušela.

03. 10. 2017 09:35

DidiN

To musím zkusit

03. 10. 2017 09:00

dolevina

nevím, jestli vyzkouším

03. 10. 2017 06:50

alenavlachova

Určitě zkusim

02. 10. 2017 22:25

Hanuja

Vypadá pomazánka lákavě.

02. 10. 2017 17:57

Pbyrtusova

Lilek - super, vyzkouším!

02. 10. 2017 13:37

Slonik71

Děkuji za recept ó víkendu vyzkouším

02. 10. 2017 11:35

poradna

pomazánky z ryb mám ráda a je to i cenově dobré jídlo pro celou rodinu

02. 10. 2017 07:13

ajanka

to vypadá dobře, díky za recept, určitě vyzkouším :-)

02. 10. 2017 05:48

vachova

vyzkoušim

02. 10. 2017 04:12

babicka Eva

S lilkem nemám zkušenost, uzenou makrelu mám ráda, vyzkouším.

02. 10. 2017 00:29

Yogii

Zajímavé, lilek mám, makrelu běžné kupuji, tak mohu zkusit.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma