- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Niva 50% | 100 |
Olej olivový | 100 |
Brambory (syrové) | 300 |
Mrkev | 200 |
Brokolice | 300 |
Dýně průměr | 500 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7570 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 133,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 757 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dýni, brokolici, brambory, mrkev, případně další zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme zapéct až změkne. Před tím než je hotové ještě posypeme nastrouhanou nivou a chvilku necháme v troubě. Druhy zeleniny, rovněž tak její množství lze podle chuti obměňovat. Dá se jíst samotné, s přílohou nebo jako příloha, teplé i studené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.