TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečená zelenina s nivou

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Niva 50%100
Olej olivový100
Brambory (syrové)300
Mrkev200
Brokolice300
Dýně průměr500

Dochucovadla:

Sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 7570 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 133, Sacharidy (g): 118, SAFA (g): 35, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 757 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Dýni, brokolici, brambory, mrkev, případně další zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme zapéct až změkne. Před tím než je hotové ještě posypeme nastrouhanou nivou a chvilku necháme v troubě. Druhy zeleniny, rovněž tak její množství lze podle chuti obměňovat. Dá se jíst samotné, s přílohou nebo jako příloha, teplé i studené.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 09. 2017 09:15
Včera jsme tohle jídlo opět měli, tentokrát jsem nepřidávala brambory ani brokolici, ale místo toho papriku a cuketu, a bylo to taky skvělé.
01. 09. 2017 17:24
Taky to mám moc ráda a je i hezky barevné - oranžová, zelená.
01. 09. 2017 17:12
Brokolici jsem zaměnila za květák a přidala růžičkovou kapustu a pesto z medvědího česneku. Výsledek neměl chybu.

Naši partneři