TOPlist


Cizrna na paprice

  • Uživatelský recept
  • Autor: ditab
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)300
Olej řepkový20
Cibule230
Rajský protlak40
Mléko polotučné (1,5 % tuku)150
Česnek35

Energetická hodnota celkem: 6173 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 210 SAFA (g): 14 Cukry (g): 60 Vláknina (g): 52 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 882 kJ

Bílkoviny (g): 9.9, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 2 Cukry (g): 8.6 Vláknina (g): 7.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

paprika, kmín, kurkuma, česnek, citronová šťáva, pepř

Postup přípravy

cizrnu namočíme den předem, slijeme a uvaříme s trochou tymiánu v tlakovém hrnci asi 10 min., cibuli nakrájíme na jemné srpky, do pánve dáme olej, osmažíme cibuli skoro do zlata, dáme na ni většinu uvařené cizrny. Zbytek si necháme s troškou vody z vaření a rozmixujeme. Do pánve přisypeme papriku, trochu kurkumy a kmínu, promícháme a přidáme rozmixovanou cizrnu. Přidáme česnek, střik citronové šťávy, rajčatový protlak a zjemníme mlékem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma