- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 3.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rybí omáčka | 5 | 
| Sójová omáčka | 5 | 
| Kapary | 15 | 
| Olej sezamový | 4 | 
| Olej olivový | 6 | 
| Rajčata | 100 | 
| Cibule šalotka | 20 | 
| Tuňák (syrový) | 200 | 
Dochucovadla:
sůl, chilli, petržel, koriandr
Energetická hodnota celkem: 1755 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 49, 
                                                        Tuky (g): 22, 
                                                        Sacharidy (g): 8,
                                                        SAFA (g): 4,
                                                        Cukry (g): 5,
                                                        Vláknina (g): 2,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 2.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Smíchejte nadrobno posekanou šalotku, nasekané kapary, olivový a sezamový olej, rybí a sojovou omáčku. Rajče zbavte slupky, odstraňte zrnka, nakrájejte a přimíchejte. Nakonec ostrým nožem nakrájejte tuňáka na co nejmenší kostičky a přimíchejte do směsi. Na závěr můžete dochutit nasekanými chilli papričkami, koriandrem a petrželí, podle potřeby dosolit a zakápnout šťávou z citronu nebo limetky, aby si tuňák uchoval pěknou barvu. Podávat můžete s opečenou bagetkou nebo jiným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









