TOPlist


Steak z tuňáka s čočkou beluga a kedlubnovým pyré

  • STOB recept
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák (syrový)160
Čočka velkozrnná (v suchém stavu)120
Mrkev150
Cibule šalotka60
Kedlubna400
Máslo čerstvé nesolené10
Olej olivový16
Cukr bílý (řepný, třtinový)3
Citron20

Energetická hodnota celkem: 4464 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 111 SAFA (g): 9 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2232 kJ

Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 55.5 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 16.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, rozmarýn

Postup přípravy

Nejprve dejte vařit čočku Beluga podle návodu. Poté oloupejte kedlubnu, nakrájejte ji na osminy a vložte do vroucí osolené vody. Vařte asi 15-20 minut do změknutí. Na pánvi rozpalte většinu olivového oleje vhodného pro tepelnou úpravu (ne panenského) a na malé kousky nakrájejte mrkev a šalotku, které následně orestujte. Přidejte špetku cukru. Až bude uvařená čočka, přidejte ji na pánev, směs zamíchejte, mírně osolte a opepřete a ještě chvíli restujte. Připravte si kedlubnové pyré tak, že rozmixujete uvařenou kedlubnu s máslem. Nepřidávejte vodu a není potřeba ani sůl. Posledním krokem je příprava steaku z tuňáka. Já ho připravovala na grilovací pánvi, ale možný je i klasický gril nebo pánev. Rozpalte tedy zbylou kapku oleje na pánvi na vyšší teplotu a přidejte lístky rozmarýnu. Maso z tuňáka jemně osolte a opečte asi 3 minuty z každé strany. Steak by měl být uvnitř alespoň z části syrový, jinak ztratí na kvalitě. Ozdobte citronem a větvičkou rozmarýnu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma