TOPlist


Krůtí stehna v zelenině

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 200

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůtí stehno bez kůže (syrové bez kosti)700
Mrkev200
Celer bulva200
Petržel - kořen200
Pórek200
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 5661 kJ

Bílkoviny (g): 154, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 58 SAFA (g): 21 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1132 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 11.4, Sacharidy (g): 11.6 SAFA (g): 4.2 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 5.2 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

sůl, celý pepř, šťáva z půlky citronu

Postup přípravy

Ze spodních stehen stáhneme kůži a osolíme je. Všechnu zeleninu nahrubo nastrouháme a pokapeme šťávou z půlky citronu. Hluboký pekáč vymažeme olejem, vsypeme zeleninu, přidáme celý pepř a položíme stehna. Podlijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená, přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do trouby velmi zvolna dusit. Když je maso měkké, odklopíme, zvýšíme teplotu a necháme zčervenat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma